Payday Loans
2024 április 28, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Szoboszlói szánkódomb

szanko_kiskepA temető hátsó bejáratánál napok óta nagy a forgalom. A pár évvel ezelőtt földdel betemetett törmelék halom minden évben remek szánkó pálya, megfelelő hó mennyiség és hőmérséklet mellett.

 

 

 


A méretes dombon a lelkes közönség két pályát is kialakított. Az első a lankásabb a kezdő és kisgyermekes családoknak való, még a hátsó a bátraké, akik nem riadnak vissza attól sem, ha a nagy sebesség miatt az árokban végzik. Ami szerencsére egyáltalán nem mély és legalább megfogja a csúszkálókat a jóval veszélyesebb tüskés bokroktól. A gyermekek szánkóval, csúszkával és saját gyártású, speciális anyaggal (kispárna) kitömött nylon zacskókkal száguldoznak a havon. A domb mérete egyébként lehetővé tenné komplett szánkóparadicsom kialakítását is, de erre évek óta csak a mi stábunk gondol! Talán le is kellene védetni az ötletet!

DSCN7691_0DSCN7692_0

Tovább gondolva a projektet, ha valaki kezelésbe venné a pályát, a városban feleslegessé vált hó odahordásával a minőség is javulhatna, és hetekig lehetne szánkózni Szoboszlón. Ha grafikusunk rá érne remek látványtervek segítségével azt is bemutathatnánk, hogy lehetne megvilágítani a területet és sült gesztenyét, forralt bort és egyebeket árulni az út mentén, sőt terveink szerint a másik oldalt is be lehetne vonni a szánkóforgalomba a csatorna lefedésével, mely akár ugrató pálya is lehetne. Szóval mi még tudunk játszani, és lelkesedni csak úgy a város érdekében! Mert álmodozni jó és sok gyerek számára ennyi is elég a boldogsághoz!

DSCN7693_0DSCN7694_0

DSCN7696_0DSCN7698_0

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. április 28., vasárnap, Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)