Payday Loans
2024 április 23, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Finomságokkal és citera zenével várta első vásárlóit az új bio bolt!

DSC_0552Február 8-án délután új bio bolt nyílt az Árpád utca 41. szám alatt. Az érdeklődőket a Bárándi citera zenekar mellett cukkinis lepcsánka, sült tepertő, tönköly kenyér, konzervek várták – persze minden bio volt; úgy tűnt nagy a helyiek lelkesedése, ugyanis szép számmal összegyűltek a helyszínen.

 

Az üzlet külleme nagyon tetszetős, Galánfi András művész igényes munkáját ismerhetjük fel benne. Lánya, Nemesné Galánfi Anna elmondta, hogy édesapja, és férje Nemes Mihály, valamint Asztalos Ferenc készítették a gyönyörű ablakokat, az ablaküveget Galánfi András tervezte és Cseresznyés József  Tiffany festő készítette el. Ezen kívül az üzlet ajtaja, a berendezés is saját gyártmány. Anna úgy került kapcsolatba a bio termékekkel, hogy gyermekei számára ezekből főzött, később ismeretséget, majd barátságot kötöttek Rózsa Péterrel, aki a Virágoskút Kertészet Kft tulajdonosa. A szoboszlóiak számára ismerősen csenghet a tulajdonos neve, a Bioétel- és Borfesztivál állandó résztvevői.

DSC_0543DSC_0595DSC_0598

A termékeik jelentős részét tehát a Virágoskút Kertészet Kft adja. Található a palettán több féle friss zöldség, gyümölcs, tejtermékek (sajt, gomolya, körözött), húsok (mangalica szalonna, mangalica - szürkemarha szalámi, csülök), szörpök, befőttek, savanyúságok, hetente többször érkezik pékáru. Kapható több féle ízesítésű méz, gyógynövények, teák, és minden ami bio, például mosószer is. Manapság egyre gyakrabban hallani arról, hogy egészséges a csírák fogyasztása. Nos itt friss csíra is rendelkezésre áll, és felvilágosítást is adnak a szervezetre gyakorolt jótékony hatásáról. Néhány példa: búzacsira - gátolja a rákos sejtek életben maradását, erősíti az idegrendszert, potencianövelő; lucernacsíra - gyógyítja az emésztőszervi betegségeket, csökkenti a koleszterinszintet, lúgosítja a vért; vöröskáposztacsíra – vérképző, kalciumtartalma megegyezik a tejével.

DSC_0576DSC_0565

DSC_0568DSC_0583

DSC_0602

A táplálkozásunkat ajánlott a bio termékek felé terelni, hiszen egészségünk a legfontosabb, ha nem muszáj, ne együnk adalékokat, színezékeket, tartósítókat!

Szoboszlói Színes – Lora

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva.
www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-03-25 14:16
Üdvözlöm!

Az Árpád u.41 sz alatti biobolt telefon-
számát szeretném megtudni.

Köszönettel, Szerviczky Zsolt
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)