Payday Loans
2024 április 25, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Egy korty bor

hordKedves Olvasók! Rendszeresen jelentkező rovatunk lesz a jövőben az Egy korty bor, melyből mindent megtudhatnak a borokról, készítési eljárásokról, vásárlási és fogyasztási szokásokról.

 

 

 

A jó bor titka a kezdeteken múlik:

- jó minőségű talaj

- a szőlő birtok megfelelő fekvése

- egészséges fürt a szőlőtőkén

 Borkészítési eljárások: reduktív (gyors érlelés, a bort krómacél tartályban érlelik, nem érintkezik levegővel, intenzív az íz- és illatvilága; általában a fehér és rosé borokat készítik így; maximum 2-3 éven belül tanácsos elfogyasztani); oxidatív (a bort tölgyfahordóban érlelik, érintkezik a levegővel, kevésbé intenzív az íz- és illatvilága, tovább eltartható, ilyenek általában a vörösborok).

Többnyire a  vörös, ritkán a fehér borok jellemzője a barrique technológia, mely azt jelenti, hogy a bort kiégetett 225 literes tölgyfa hordóban érlelik. Ízében és illatában a füst és a vanília dominál, ezáltal a bor testesebb, nehezebb.

 

Dóró Krisztián

Bortanácsadó

 

 

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)