Payday Loans
2024 április 25, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Drog elleni világnap Hajdúszoboszlón is!

20040121drog12011. június 26. a DROG ELLENI KÜZDELEM VILÁGNAPJA. Sokan szentelték - e témának a hétvégét, de minden bizonnyal pont azok a családok beszélgettek a súlyos problémáról, akiknél egyébként sem áll fenn annak a veszélye, hogy a rokonság bármelyik tagja droghoz nyúljon. Persze a különböző kábítószerekre nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, ezért az alábbi pár sort is ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Ezt a napot - az ENSZ döntése alapján – 1987-óta a Kábítószer-ellenes Világnapként tartjuk számon. 1987-ben ugyanezen a napon az ENSZ kábítószerekkel történő visszaélés és az illegális kereskedelem elleni konferenciáján deklarálták, hogy a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében a nemzetek összefogására és a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozásokra van szükség. Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) területi irodáin keresztül emberek millióit mozgósítja a nap megtartására. A világnap szlogenje: „Gondolj az egészségre, ne a kábítószerekre!” (Think health - not drugs). A kampány célja, hogy információt nyújtson, különösen a fiataloknak a kábítószer-fogyasztás egészségre káros hatásairól, felhívja a figyelmükét egészségük megóvásának fontosságára. Az első lépés mindenekelőtt a kábítószerekkel kapcsolatos hiteles információk megismerése, majd többek között, ezekre építve a kábítószer-használat megelőzése, valamint függők esetében a kialakult függőség gyógyítása.

Tisztelt Lakosság!
2011. június 26. a KÁBÍTÓSZERFOGYASZTÁS ELLENI KÜZDELEM NEMZETKÖZI NAPJA
Szlogen: „Gondolj az egészségre, ne a kábítószerekre!”
Tanácsok: Vigyázzunk magunkra, de egymásra is! Ne nézzük tétlenül, ha valaki mellettünk teszi tönkre az életét egy átmeneti problémás időszak miatt! Kérjen segítséget! A család, a barátok, az iskola, a drogsegély, az orvos vagy bárki, akiben megbízik, segíthet!
HBM Kormányhivatal Kistérségi Népegészségügyi Intézete

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)