Payday Loans
2024 május 02, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Határtalan sikerek

kiskpA hajdúszoboszlói díjlovashölgy nevét egyre több országban ismerik!

A pátyi márciusi sikeres minősítő verseny után, - amiről már olvashattak a Szoboszlói Színesben - nemzetközi versenyeken állt starthoz  Nagy Fanny a magyar junior válogatott versenyzője.

Április 29-május 1 között a lengyelországi  Radzionkowban  rendezett CDI***-CDI J/P/Y   1 felnőtt,2 póni ,3 junior  indult magyar színekben. Céljuk az Eb-re való minősülés megszerzése,amit a nemzetközi  versenyen 60 % fölötti teljesítmény biztosít.

 

 

Fanny junior csapatban: 61,486%-ot , junior egyéni feladatban 66,145 %-ot lovagolt. 16 indulóból az 5.helyet szerezte meg. bejutott a  vasárnapi döntőbe,ahol zenés kűrjét 66,225%-al pontozták a bírók.

001

2011.05.26-29-én ismét a magyaroknak szurkolhattunk a szlovéniai Lipicán CDI ***-W CDI  J/Y nemzetközi versenyen. 2 felnőtt és 3 junior köztük Fanny képviselte hazánkat  8 ország között. Junior szám 25 indulójából már az első nap nagyon jó pozíciót ért el a 63,324%al. Második napi eredménye 63,580%, a döntőbe jutást eredményezte ahol a 66,725%-al a 8. helyen végzett

002

A magyar junior válogatott  3 tagjának az előző két versenyen sikerült az EB-re való minősülést  megszereznie. A Magyar Lovas Szövetség , a KWIZDA , a BASF, A SYNGENTA támogatásával a lovasokat  az EB előtt június 16-19 között  a németországi Hagenben tették ki újabb erőpróbának.Hagen méltán rendezte a  Nemzetek Bajnoksága CDIO-P/J/Y  versenyt , mivel 11 nemzet 1100 lova állt  5 nap alatt a starthoz  díjugratásban és díjlovaglásban.Az 1000 éves múltra visszatekintő birtokon , a Kasselmann lovardában , ahol már Olimpiát , Európa és Világbajnokságot  is rendeztek.  A” Future Champions” azaz a jövő bajnokainak találkozóját magas színvonalon szervezték meg.

004

A magyar csapatnak az „oroszlán barlangjában” kellett a nemzetek legjobb lovasaival megmérkőzniük. Köztudott ,hogy a díjlovaglásban a németek hegemóniája töretlen és míg a majdani  EB- n minden ország 4 legjobbja vesz részt ,addig itt nemzetenként akár 10 fő is starthoz állt. Sajnos Fannyt edzője nem kísérhette el, mivel  hasonló versenyen vett részt Kijevben. Bízva a válogatott  edzőjének segítségében , a csapatért vállalta az indulást .Pénteken a csapat a negyedik helyet szerezte meg a nemzetek bajnokságában. A szombati nap  egyéni feladataiban 63,377%-al Fanny és a másik két junior is bejutott a vasárnapi döntőbe, a 15 legjobb közzé.

003

Rengeteg pozitív visszajelzés , hogy a válogatott jó irányba halad és megállja a helyét. Az EB július végén a dániai Broholmban kerül megrendezésre, amire a lovasok megkezdték a felkészülést.

Köszönet Hajdúszoboszló városának, a TDM-nek, valamint a HUNGAROSPA Hajdúszoboszlói Zrt. vezetőségének, hogy támogatásukkal Nagy Fanny versenyzéséhez hozzájárulnak.

005

Szoboszlói Színes– Kiss-Andi

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)