Payday Loans
2024 április 20, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Országos diákolimpia Hajdúszoboszlón

DSCN7706_0Február 7-én az Árpád uszodában két kategóriában versengtek a gyerekek; az első korcsoportban az 1-2. osztályosok, még a második korcsoportban a 3-4. osztályosok vetélkedhettek a "Magyar Köztársaság Diákolimpiai Bajnoka " címért.

 

 

Minden évben a megyék diáksport szövetségeinek meg kell pályázni a rendezés jogát a Magyar Diáksport Szövetségtől, a szervező személy Hajdú-Biharban 10 éve ugyanaz ( a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség és a Hajdú-Bihar Megyei Úszó Szövetség – a szerk.).

Városunkban ideális körülmények, 50 x 21 m-es feszítet víztükrű, 8 pályás versenymedence, és jó szervezés várja a versenyzőket. (Debrecenben az aránytalanul magas bérleti díjak nem teszik lehetővé a rendezést.) Az utóbbi 10 évben ez már a hetedik országos döntő aminek Szoboszló ad otthont. Az uszoda mindenkinek nagyon tetszik, a város megismerésére sajnos a téli időpont és az időjárás miatt nem sok idejük van a versenyzőknek.

Az ország valamennyi megyéjéből összesen 150 fő versenyzett, a legtávolabbról a képen látható nagykanizsai csapat érkezett. Az úszók  a területi döntők eredményei alapján jutottak ide, ebben a két korcsoportban még nincsenek megkülönböztetve a versenyzők, mindenki amatőrnek számít –válaszolta kérdésünkre Rozsondai Tibor a Hajdú-Bihar megyei Diáksport Szövetség titkára.

Kiemelkedő eredmények most nem születtek, az országos csúcsot most nem sikerült megdönteni, de a dobogón és a körül végzettek az ország utánpótlás elitjét alkotják.

A mostani versenyen Hajdú-Bihar adós maradt az eredményekkel -az előző években eredményesebben szerepeltünk-, de sok gyerek csak a későbbiekben érik be –nyilatkozta a Szoboszlói Színesnek Rozsondai Tibor.

Helyi eredmény: kettes korcsoportban 14. helyezést ért el Dobos Dorottya, ő a Bárdos Lajos Általános Iskola tanulója. Gratulálunk!

 

Szoboszlói Színes– Lora – Fotó: Kiss Klára

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)