Payday Loans
2024 április 29, hétfő
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Érdekképviselet a civil szervezeteknek

image001Az Észak-alföldi regionális Civil Egyeztető Fórum (CEF)  és az ÉLETFA Segítő Szolgálat Egyesület  „Hatékony érdekképviselet kialakítása az Észak-alföldi régió területfejlesztésben érintett civil szervezetei körében” címmel találkozót szervezett.


 

A cél az volt, hogy a civil szervezetek képviselői betekintést nyerhessenek a munkájukba, tájékozódhassanak a tagság feltételeiről, pályázati lehetőségekről, továbbá műhelyfoglalkozáson megvitathassák a kistérség településeinek civil szempontú problémáit, a szükségleteket és a fejlesztés lehetséges lépéseit.

A fórumra meghívást kaptak a debreceni, hajdúhadházi és hajdúszoboszlói kistérségek civil szervezetei. Hamvas Lászlónak, a Civil Szolgáltató Központ vezetőjének köszöntője után Molnár Antal CEF elnök ismertette az ÉAR CEF tevékenységét, programját, majd Giczey Péter (ÉAR CEF delegált) az érdekérvényesítés fokozását célzó programot. Ezek után a meghívott vendég, Radócz János a debreceni kistérségi koordinátor számolt be a civileket érintő Civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése ÉAOP 5.1.3. pályázati konstrukció új kiírásának feltételeiről.

DSCF4187DSCF4188

A szünetet követően műhelybeszélgetés formájában folytatódott a fórumülés, melynek fő témája többek között a Civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése ÉAOP 5.1.3. pályázati konstrukció volt.

Molnár Antal (ÉAR CEF elnök), a következő mondattal nyitotta meg: „a hitelfelvétel lehetőségét jó lenne elkerülni a civil szervezeteknek, főleg ha kisebb szervezetről van szó, de sajnos ez a gyakorlatban csak a legritkább helyzetben megoldható.” Hozzátette, jó lenne, ha a pályázók igényeire lennének megfogalmazva a pályázati konstrukciók és ha a civileket bevonnák a pályázati konstrukció megfogalmazásába.

Több problémára megoldás lehet, ha a „kezdő” civilek sikeres pályázás érdekében konzorciumot alkotnak egy tapasztaltabbal. Ezzel viszont az a probléma, hogy a civilek nincsenek hozzászokva, hogy együtt, konzorciumban dolgozzanak - hangzott el a fórumon.

A Szoboszlói Színest az Életfa Segítő Szolgálat Egyesülettől Lánczi Ferenc tájékoztatta.

 

Szoboszlói Színes– Lora –

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)