Payday Loans
2024 március 28, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Időjárás és csapadék előrejelzés az Észak-Alföldön

idojarasStábunk az Országos Meteorológiai Szolgálat Észak-Alföldi Kirendeltségének állomásvezetőjét, Jákfalvi Mihályt kereste meg azért, hogy az elkövetkezendő hetek, hónapok időjárásáról előrejelzést adjon.


 

A szakember figyelmeztetett, pontosat csak rövid időre, körülbelül két héttel előre lehet mondani, a többi csak következtetés, statisztika. Így megtudtuk, hogy az átlagnál csapadékosabb tavaszra számíthatunk. Februártól áprilisig a minimum-maximum hőmérséklet fokozatosan emelkedik, úgy 15-20 fokig. Az emelkedés egyébként február közepén indul; három hónap alatt átlag 10 Cº lesz az emelkedés.

A csapadék az Észak-alföldi régióban februárban 26 mm átlagban, most kb. 25-70 mm lesz, tehát átlag fölötti. Márciusban szintén ez a jellemző, akkor az átlag 27 mm, a várt 30-70 mm. Áprilisban a megszokott 45 mm, amit várnak az 35-75 mm. Ekkor a hőmérséklet 10,7 Cº szokott lenni átlagban, most 8,3 -10,6 Cº-ra számíthatunk, tehát nagyon picivel az átlag fölött. Reméljük a húsvéti locsolók sem megázni, sem megfázni nem fognak, bár amint olvashatjuk erre kicsi az esély! Nem lesz meleg tavaszunk.

Összességében elmondható, hogy csapadékos tavasz és átlag körüli hőmérséklet várható.


Szoboszlói Színes – Lora –

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)