Payday Loans
2024 május 03, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Intelligens iskolákért Hajdúszoboszlón

DSCF2227Hajdúszoboszló Város Önkormányzata „A pedagógiai, módszertani reformot támogató infrastruktúra fejlesztése” című, TIOP-1.1.1-07/1 pályázat keretében, az „Intelligens iskolákért Hajdúszoboszlón” című, TIOP 1.1.1-07/1-2008-0903 pályázat keretében 69.638.326,-Ft-ot nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, valamint a Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetési támogatásából.

 

A 100 %-os támogatást Hajdúszoboszló Város Önkormányzata 40 db interaktív tábla, 113 számítógép és szoftverek beszerzésére használta fel.

A beszerzés keretében több intézményben kaptak a tanulást nehezítő fogyatékkal együtt élő tanulókat segítő számítógépes csomagot (pl. gyengén látók, nagyothallók).

DSCF2228A 2010. július 1 – 2011. augusztus 6-ig tartó projektben résztvevő intézmények, illetve a támogatásban nyert eszközök:

-          Bárdos Lajos Általános Iskola – 36 PC, 6 tantermi csomag

-          Bocskai István Szakképző Iskola – 54 PC, 4 tantermi csomag

-          Gönczy Pál Kéttannyelvű Általános Iskola – 7 tantermi csomag

-          Hőgyes Endre Gimnázium és Szakközépiskola – 9 tantermi csomag

-          Közgazdasági Szakközépiskola – SNI mozgássérült csomag

-          Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola – 10 PC, 8 tantermi csomag

-          Thököly Imre Kéttannyelvű Általános Iskola – 9 PC, 6 tantermi csomag.

 

Az elnyert 109 asztali számítógép konfiguráció (PC-k) a korábbi konfigurációk helyett jelenthette a számítógéppark megújítását a Bocskai István Szakképző Iskolában, az állomány frissítését a többi intézményben. A fogyatékkal élő tanulókat 4 laptop segíti speciális szoftverekkel a tanulásban.

A közbeszerzés során az 5 pályázó nyújtott be árajánlatot, akik közül a CTS Informatikai Kft. (Debrecen) nyerte el az eszközök beszállítását és a pedagógusok felkészítésére irányuló tanfolyamok megvalósítását. A pályázat része a 90 fő bevont pedagógus felkészítése, akik 30 órás tanfolyam keretében sajátíthatják el az interaktív tábla használatát, a digitális tananyagok alkalmazásának módszertanát.

A kilencven pedagógus képzése augusztus 1-3. között kezdődött el, s szeptember végéig meg is valósulhat.

DSCF2231DSCF2234DSCF2237 

 A korábban beszerzett interaktív táblákkal a TIOP 1.1.1-07/1-2008-0903  pályázati támogatás tette lehetővé, hogy Hajdúszoboszlón átlagosan minden harmadik tanteremben van a korszerű szemléltetést segítő interaktív tábla. Az új technikai eszközök segítségével lehetővé válik a legújabb információk feldolgozása a tananyagokhoz kapcsolódóan, bővül a differenciált foglalkoztatás lehetősége és „nyitottá” válhat az iskola a világra. Az iskolák azt remélik, hogy ezzel is növekedhet az itt tanuló általános és középiskolások továbbtanulási esélye, felkészülhetnek az „élethosszig” tartó tanulás alapjainak elsajátításához.

A pályázatba bevont 90 pedagógus arra készül, hogy az új tanévben rendszeresen alkalmazza az interaktív táblát, a korábbi pályázatban elnyert 400 db számítógépet. A projekt közvetlenül legalább 2000 tanulót érint.

DSCF2252DSCF2258A sajtótájékoztatón elhangzott, Hajdúszoboszló Város Önkormányzata vállalta az eszközök 5 éves fenntartását, ami azt jelenti, hogy az üzemeltetés, a fejlesztés, a digitális tananyagok beszerzése, a rendszergazdák alkalmazása jelentős kiadásokkal jár. A város vezetése, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság stratégiai fontosságúnak tartja, hogy a Hajdúszoboszlón tanuló és itt élő iskolások esélynöveléséhez az informatikai eszközpark bővítésével és a nevelők  digitális tanulás-tanítás módszertani felkészítésével is hozzájáruljon.

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)