Payday Loans
2024 április 23, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Változások a KRESZ – szabályokban 2010 január 1-től!

kresz-430x238Kedves Olvasók! Az itt közzétett változások nem teljes körűek, ez csak egy rövid kivonat, a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapján, a www.nkh.gov.hu -n részletesen megtalálnak mindent újítást.

 

A módosítás célja a közúti forgalom biztonságának javítása, a közúton közlekedő gyalogosok, járművekre vonatkozó szabályok megfogalmazásának pontosítása, kiegészítése.

Kerékpár: A kerékpárosok esetében –külön jelzőtáblák kihelyezésekor lehetőség nyílik a kerékpárosok ellenirányú közlekedésére.

Gyalogosok: A gyalogos közlekedésre vonatkozó szabályok változásai a gyalogos-átkelőhelyek biztonságának javítását szolgálják, a járművek megállási kötelezettségének megerősítésével.

Jelzőtáblák: A megengedett sebességet meghatározó jelzőtáblák esetében lehetőség nyílik a jelzőtábla hatályának időjárási körülményekhez, járműtömeghez vagy időszakhoz történő korlátozására. Új elem a gépkocsikra vonatkozó behajtási tilalom környezetszennyezési jellemzők alapján történő meghatározásának lehetősége.

Sebesség: Az általános sebességhatárok a gépkocsik esetében 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegig egységessé válnak.

Az autóbusz- forgalmi sávon lehetőség nyílik a kétkerekű motorkerékpárok és a kétkerekű segédmotoros kerékpárok közlekedésére.

Előrehaladás álló járművek mellett (között): a kétkerekű motorkerékpárok és a kétkerekű segédmotoros kerékpárok, továbbá a kétkerekű kerékpárok esetében -a megadott biztonsági feltételek mellett- lehetővé válik.

A gépkocsik elszállítására jogosultságot kapnak a közterület-felügyeletek is.

A közúti forgalom ellenőrzését végző berendezések vagy az e tevékenységet végző járművek közúton történő elhelyezkedésére eddig a KRESZ-ben nem voltak rendelkezések. Erre vonatkozóan egyértelmű elhelyezési feltételek kerültek megállapításra.

Fehér Gyula százados, Közlekedési Osztály Vezető bocsátotta a Szoboszlói Színes rendelkezésére az információkat.

Szoboszlói Színes– Lora –

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)