Payday Loans
2024 március 28, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

A Fidesz elnöksége a Békében

kiskp(MTI) - A Fidesz elnöksége támogatásáról biztosította a kormány politikáját az államadósság csökkentésének fontosságára tekintettel - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán Hajdúszoboszlón.

A párt vezető testülete egyetértett azzal, hogy a kormány intézkedéseivel az euróválság Magyarországra gyakorolt hatásainak kivédése eredményes lesz; támogatják a kormány törekvéseit az adósságállomány csökkentése, ezzel az ország szuverenitásának visszaszerzése érdekében, s azt, hogy továbbra is nemet mond a megszorítások politikájára - mondta a szóvivő az elnökségi ülés szünetében, a Hotel Béke előtt tartott sajtótájékoztatóján.

DSC_0051
Az államadósság csökkentése kapcsán az elnökség támogatásáról biztosította a kormány törekvését, miszerint a válság alatti időszakot arra használja fel, hogy az ország a lehető legjobb starthelyzetben legyen, amikor a nemzetközi gazdasági körülmények kicsit kiegyensúlyozottabbá válnak - ismertette Szijjártó Péter.
DSC_0036
Ezzel összefüggésben - mint kifejtette - az elnökség világossá tette: továbbra is fontos az ország sebezhetőségének csökkentése, ezt a sebezhetőséget pedig az államadósságnak az elmúlt nyolc évben felhalmozott rendkívül magas mértéke okozza.
"A Fidesz elnöksége elvárja a kormánytól, hogy tovább folytassa harcát a magyar emberek és Magyarország szabadságának, szuverenitásának teljes mértékű visszaszerzése érdekében" - tolmácsolta a szóvivő a testület álláspontját, rámutatva, hogy minél nagyobb az államadósság, annál inkább mások gazdagodnak a magyar emberek munkájából, s az államadósság csökkentése újabb lépés a szabadság visszaszerzése felé.
DSC_0066
Szijjártó Péter emlékeztetett rá: a kormány keddi ülésén állást foglalt arról, hogy a költségvetési hiányt 3 százalék alatt stabilizálja, s annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban menjen végbe az ország megújítása, felgyorsítja az adóbeszedést.
A kormány fontos céljának nevezte, hogy "radikálisan javuljon az adóbeszedés hatékonysága" - mondta a kormányfő szóvivője, hozzátéve: "a megszorítások politikája továbbra is tilos", nem szabad az emberekkel megfizettetni a válság árát, ugyanis nem az emberek felelősek azért, hogy az ország ilyen helyzetbe került.
DSC_0061
Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy a gázolaj jövedéki adójának növelése nem vezethet más termékek árának növekedéséhez.
Ezért a kormány a fuvarozóknak a jövedéki adónövekedés mértékének megfelelő visszatérítést ad, s hasonlóan jár el a mezőgazdasági tevékenységet folytatók esetében is - fűzte hozzá.
Szijjártó Péter történelmi pillanatnak nevezte, hogy egyetértenek Mesterházy Attila MSZP-elnökkel, miszerint az adó mértékének növelése akkor jelent bevételnövekedést, ha az az ellenőrzés fokozásával jár.
A kormány pontosan ezt teszi: "felgyorsítja az adóbeszedés rendszerének megújítását, magyarul: radikálisan eredményesebbé teszi az adóbehajtást" - közölte Szijjártó Péter.
DSC_0077

 

A késő délutánig tartó Fidesz elnökségi ülést követően az esti órákban Orbán Viktor miniszterelnök általános politikai helyzetértékelésével kezdődik meg a Fidesz-KDNP frakció péntekig tartó évadnyitó ülése - tette hozzá Szijjártó Péter.
Közlése szerint a képviselők bizonyosan tárgyalnak a devizahitelesek megsegítéséről és az önkormányzati rendszer átalakításáról is.
 

 




A frakcióülésnek helyet adó Hotel Béke előtt több, szakszervezeti pólót viselő aktivista jelent meg, s kérte az arajárók aláírását, röviden ismertetve, hogy mi ellen tiltakoznak.
Spieglné Balogh Lívia, a Vasas Szakszervezeti Szövetség országos alelnöke az egyébként Szijjártó Péterre váró újságíróknak elmondta: eddig 43 ezer aláírást gyűjtöttek a munka törvénykönyvének tervezett, a munkavállalók jogait csorbító módosítása ellen.

DSC_0017
Az MTI érdeklődésére hozzátette: nem véletlenül vannak éppen most Hajdúszoboszlón, ahol másfél óra alatt mintegy kétszázan írták alá a kérdőívet.
Ezzel is szeretnék felhívni a frakcióülés résztvevőinek a figyelmét: nem hagyják, hogy a jelenlegi formájában fogadják el a munka törvénykönyvét.
DSC_0011
A szakszervezeti vezető szerint az igazi konzultáció az, hogy a nyilvánosság elé léptek, de - mint mondta - minden országgyűlési képviselőt közvetlenül is megkeresnek, hogy ismertessék álláspontjukat.

 

DSC_0021

Szoboszlói Színes– MTI – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

Hozzászólások   

 
0 #2 ubi40 2011-09-08 20:20
Megy a duma meg a porhintés már azt sem hiszem el amit kérdeznek.Magya rok ezrei dolgoznak több ezer kilométerrel távol a családjuktól,ho gy egy kicsit boldoguljanak,d e nem meggazdagodjana k.Köszönjük gyurcsány,vikto r,****házi,lend vai meg a többi ingyenélö politikusnak.Ez volt egy levél a távolból a messzi Alpokból.
 
 
0 #1 Guest 2011-09-08 07:07
Ahogy elnézem a képeket, remélem a pázsitot is megmentik a nagy kábítók. :o
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)