Payday Loans
2024 április 25, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Rendőrségi hírek

rendor_03A Szoboszlói Színest Gali Sándor őrnagy, Kapitányság Vezető helyettes tájékoztatta az elmúlt időszakban történt bűncselekményekről.

 

      13-án este, 14-én reggelre a Liget utcán parkoló transporter utánfutója a rajta lévő rakodógéppel együtt eltűnt; amikor hajnalban dolgozni indult volna a sofőr, akkor észlelete a történteket. A járőrök a Tessedik utcán megtalálták az utánfutót; a rakodógép azonban hiányzott, eljárás indult lopás miatt. 11-én este a Semmelweis utcára lakossági bejelentés alapján mentek a rendőrök, sajnos jól ismert helyi lakosok ugrottak be egy házba, már fel volt törve a melléképület tettenéréskor. Az utcán a kerékpáron is voltak már értékek, fűszerek, használati cikkek, illetve a házban is találtak összekészített csomagot, amit valószínű magukkal vittek volna az elkövetők. A tulajdonos ezalatt a házban aludt, a szemfüles szomszédnak köszönhetően az értékeket visszaadásra kerültek. 11-én éjjel a Bethlen utcán a Malátába sörözőbe alakbetörés módszerével hatoltak be; a raktárban lévő széfet nyitották ki, több mint 500 ezer forintot vittek el, keresik a tettest, büntetőeljárás indult. 10-én a Hősök terén olyan bűncselekmény történt, mely sajnos tipikus az elmúlt időszakban. Jól ölözött személy becsengetett az egyik házba, kábel tv szolgáltatónak adta ki magát, azért érkezett, hogy az idős személynek túlfizetését visszafizesse. Az elkövető nagy összegű bankjegyet hozott, kérte az idős személyt, vegyen elő váltópénzt; majd kért még valamit, ezalatt a pénztárcából 140 ezer forintot vitt el; sürgősen távozott a helyszínről. Sajnos majdnem minden nap történik hasonló eset, ezért csak fényképes igazolványt felmutató személyt engedjenek be lakásukba, Gali Sándor még azt is javasolja, hívják át a szomszédot, hogy ketten tartózkodjanak a lakásban! Általában E-on, Tigáz, kábel tv munkatársának adják ki magukat, különböző indokkal érkeznek, legtöbbször idős személyeknél próbálkoznak, sajnos sikerrel is járnak, azaz pénzt tulajdonítanak el, ezért nagyon vigyázzanak, legyenek óvatosak és bizalmatlanok velük szemben! Nagyon gyakori a kerékpárlopás az Autóbusz állomás, a Gyógyfürdő, az Egészségház környékén, illetve a fiatalok gyakran kerékpárral mennek esténként szórakozni, így a szórakozóhelyek előtt is megnövekedett a lopások száma. Azt kéri a rendőrség, hogy az vázszámot írják fel, illetve a kerékpár papírját őrizzék meg, ez nagyban segítheti a nyomozást! Gázolaj lopás történt február 5-én éjjel az Ipatelepen, egy nyerges vontató tanksapkáját lefeszítették; 600 l üzemanyagot vittek el, közel 200.000 Ft-os a kár. A tettesek valószínű jól felkészültek voltak.

Fehér Gyula százados, Közlekedési Osztály Vezető számolt be a balesetekről:

    2009-ben tovább csökkent a baleseti helyzetek száma az előző évhez képest, 2008-ban 91 eset történt, míg 2009-ben 89. 2010 januárja balesetek szempontjából jónak mondható, 80%-kal  csökkent a balesetek száma az előző évhasonló időszakához képest. Halálos baleset nem történt az illetékességi területen; de sok a személyi sérüléses baleset és az anyagi kárral járó.

    Január 22-én a Kossuth utca Sas utca sarkán könnyű sérüléssel járó baleset történt, egy mentőautó akadályozta a Sas utca felől a Kossuth utcára kanyarodni kívánó gépkocsi kilátását, így az egy szabályosan közlekedő kerékpárost gázolt el. Január 28-án szintén kerékpáros volt a sérültje egy balesetnek, aki Galgócz sorról a Szováti út járdájára kanyarodott jelzés nélkül, egy teherautó elütötte. A Szilfákalja Bethelen utca kereszteződésébe tilos jelzés ellenére behajtott egy gépkocsi és a Szilfákajlán szabályosan közlekedő autónak ütközött, mely a világítóoszlopnak csapódott, szerencsére egy könnyű sérült lett.

rendor_01rendor_02

rendor_04rendor_05

            Vigyázzanak magukra, vezessenek óvatosan!

 

 

Szoboszlói Színes– Lora –

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva


A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)