Payday Loans
2024 március 28, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Mesevári Szüret Szoboszlón

DSC_1728Szeptember 24.-én szombaton hangos volt a Kovács Gyula utcai óvoda. A gyermekek 9 órakor kezdtek gyülekezni, de most a szülök nem rohantak sehová. Maradtak az oviban és mindenki jól érezte magát!

 

 

DSC_1880A remek rendezvény nem volt ingyenes! A belépőt a szervezők fejenként egy fürt szőlőben állapították meg, amit mosás után a présbe helyeztek az ifjú szakértők. Mustkészítés közben jutott idő a programmustrára is, mely ugyanolyan bőséges volt, mint az idei termés.

Rögtön a nagy nap elején, 9 óra után Tom-Peti vidám szüreti gyermekműsora következett, majd a nagycsoportosok énekes, dalos játékos bemutatója. 11 óra előtt nem sokkal kezdetét vette a nagyszabású szüreti felvonulás. Lovas szekerekkel, sok-sok dallal, hangszerekkel kísérték a szőlőt, kicsik és nagyok utolsó útjára.

DSC_1831A Kovács Gyula utca, Szurmai utca, József Attila utca, Lovas utca és Böszörményi utca lakói integetve, mosolyogva fogadták a menetet. A szüreti felvonulás után következett a szőlőzúzás, préselés, mustkészítés, kóstolás a családok lelkes közreműködésével. Sok gyermek most látott életében először szőlőprést és most kóstolt először mustot.

 

A büfében pogácsa, lángos, szörp várta a felvonulásban és nótázásban elfáradt gyermekeket és felnőtteket.

A jó időben, kellemes délelőttöt tölthettek el a családok új élményekkel, ismeretekkel gazdagodva.

 

További fotók képgalériánkban!

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)