Payday Loans
2024 április 20, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Együtt élni a kozmikus ritmussal!

club_3082042_1281109099641_tn2„A személyes akarat szabadsága az a képesség, hogy tiszta szívvel azt tegyük, amit tennünk kell.” C. G. Jung. Ehhez szellemi úton járóknak óriási segítség az asztrológia! Most a Skorpió Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Magvető, illetve Mindszent hava. A Nap október 23-án 20 órakor lépett be ebbe a jegybe, és november 22-én 17 óráig itt tartózkodik. A külvilág hideg, zord, esetleg fagyos, de a mélyben jelentős folyamatok zajlanak. A természet átalakítja az erőit, raktározza, hogy legyen muníciója a tavaszi feltámadáshoz.

 

Az elmúlást szimbolizáló időszak kezdetére a „betakarítás” utáni külső számvetés és mérlegelés megtörtént. A szüret ideje is lezárult, a szüreti mulatságokon az emberek kieresztették a gőzt magukból, s eljött az ideje a belső számvetésnek. A természet visszaszívja erőit a földbe, látszólag meghal. A zodiákus nyolcadik jele a halál, az elengedés és a hozzá kapcsolódó témák területét jelentik az életünkben. Nem véletlenül esik erre az időszakra a mindenszentek és a halottak napja. A temetőt járva óhatatlanul szembesülünk saját életünk végességével is.

 

Míg az előző jel – a mérleg- az ideális kapcsolatokra, a harmóniára törekszik, addig a skorpió mögé néz a dolgoknak, emberi kapcsolódásoknak, megkérdőjelezi az ideális világot.  A mérleggel ellentétben semmilyen gyanús kompromisszumba nem megy bele. A külvilág számára nehéz a skorpió emberrel együttműködni. Ő az, aki megérzi a rejtett információkat, tabukat, s ezzel bizonyos hatalomra tesz szert mások felett, melyet tudatosan vagy tudattalanul használ is. Ahhoz, hogy a nyilas majd magasabb dolgok felé nyithasson, szükséges az árnyékvilág, a tudat alatt rejtőző dolgok megismerése. A skorpió világa ez a titokzatos mélység, aki megteszi az alászállást, hogy vágyai, ösztönei, félelmei gyökerére rátaláljon. Ez a vágya valójában a halál szellemi legyőzésére irányul. Ha sikerrel jár, „beavatódik”, és hiteles segítője lehet másoknak. Ezt a pokolra szállást, a bűn és bűnhődés témáját jeleníti meg Goethe, (aki skorpió aszcendensű) a Faustban. 

A folytatást a következő oldalon találod:

http://www.artemiszmuhely.hu/asztrologia/asztrologiai-evkor/2010/04/12/150550/az-elmulas-idoszaka-a-skorpio-hava-oktober-23-november-22/

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. április 20., szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)