Payday Loans
2024 április 19, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Álarcosbál a Pávaiban

IMG_5956_01Szabó Magda népszerű ifjúsági regénye, az Álarcosbál volt a témája az idén negyedik alkalommal megrendezett Városi Felsős Kincskereső Versenyen. Az iskola nagy eseményre készül: álarcosbál lesz, és ez mindenkinek fontos, izgalmas esemény, de a főszereplő Kriszti számára különösen. A bálra készülőben és a bál folyamán egész addigi életét átgondolja. Édesapja, aki fiatalon megözvegyült, vajon miért olyan furcsa és különös mostanában? Mi lesz velük, ha a régóta magányosan élő nagymama valóban férjhez megy Bence bácsihoz?
Ki az az ismeretlen, titokzatos fiú az álarcosbálon, és miért beszélget vele olyan különös dolgokról, hogy mi a véleménye a fiatal Évi néniről, az új osztályfőnökről? Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk a verseny során, hiszen a megjelent csapatok alaposan felkészültek a regényből. A harmadik személyben elmondott, de végig Kriszti szemszögéből ábrázolt történet jóval több, mint egy iskolai álarcosbál izgalmas leírása: a regény tulajdonképpen azt az átmenetet mutatja be érzékeny pszichológiával és lélekismerettel, ahogyan Krisztiből nagylány lesz. Mert a kislányban a régóta érlelődött gondolatok, megfontolások, vágyak és remények a megsűrűsödött események hatására egyszer csak bizton megfogalmazódnak, a világ kitisztul előtte és saját helyét is megtalálja ebben az új, megváltozott világban. - A lírai regény, mely meghatóan idézi föl a hatvanas évek hangulatát - elsősorban fiatal lányoknak ajánlható.

IMG_5966_01A vetélkedőre 10 csapat jelentkezett, a város iskolái mellett érkeztek gyerekek Ebesről és Nagyhegyesről is. Az érdekes feladatokat ebben az évben is Benefiné Kiss Éva állította össze, a szűri elnöke pedig Túri Borbála volt, mindketten a Városi Könyvtár munkatársai. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a munkájukért, és bízunk benne, hogy a jövőben is hasonlóan sikeres versenyt tudunk együtt szervezni.

A gyerekek jól érezték magukat, fegyelmezetten versenyeztek, és sok ajándékkal távoztak. Természetesen nem hiányozhatott a vendéglátás sem, hiszen a pávais pogácsa városszerte ismert, elismert.

Eredmény:

I.helyezett: Hőgyes Endre Gimnázium: Till Zsanett, Vágó Kata, Ványi Dalma              felkészítő tanár: Árváné Márton Erzsébet

II.helyezett: Veres Péter Általános Iskola Nagyhegyes: Fazekas Panna, Szél Judit, Veres Evelin; felkészítő tanár: Kissné Pusztai Ibolya

III.helyezett: Gönczy Pál Általános Iskola: Árva Réka, Hunyadi Ágnes, Szabó Rebeka; felkészítő tanár: Csontos Márta

 

Molnár Enikő

szervező

 

Fotók: Détárné Kincses Anikó

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)