Payday Loans
2024 március 29, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Boldog új évet Szoboszló!

DSC00506A világhírű fürdővárosban a hagyományokhoz híven hangos mulatsággal búcsúztatták az óévet és reggelig tartó bulizással köszöntötték az újat. Az év végi ünnepekre rengeteg vendég érkezett a városba. A csergetésen több ezren vettek részt.

DSC00477A SZILVESZTERI CSERGETÉS idén is a Hajdúszoboszlói Lovasbarátok Egyesületének közreműködésével zajlott. Az egyáltalán nem veszélytelen produkcióra sok szoboszlói polgár is vállalkozott, így civilek és csikósok együtt forgatták a karikásokat.

 

DSC00470A régi hagyomány, mi szerint a törököt kellett hangoskodással elkergetni, ma a visszájára fordult. Sokan kifejezetten a több száz éves népszokás és az azóta kialakult csergetési ceremónia miatt jönnek Hajdúszoboszlóra.

 

 

 

DSC00482Idén először a Crux Alba Középkori Hagyományőrzök is bekapcsolódtak a hangoskodásba. Akik közel álltak a bemutatóhoz, egész estére szóló fülcsengéssel gazdagodhattak. Puskaporos volt a levegő, de szilveszter este Szoboszlón ez nem probléma.

 

 

DSC00491Torkolat tűz után Sárkány Lányok, akik szó szerint játszottak a tűzzel a közönség legnagyobb örömére. A tűzzsonglőrök Debrecenből érkeztek és rendkivül látványos bemuatatóval kápráztatták el a főtéren összegyűlt nagy számú közönséget.

 

A ráhangolódás után jöhetett a szépen komponált tüzijáték, melynek zenei aláfestése, kifejezetten jó minőségű hangosítaással adta meg az ünnep igazi hangulatát.

DSC00504A Tüzijáték Show után szabadtéri koncertek következtek, Vásáry André, a Fiesta együttes, valamint Liszter Sándor és a Vadrózsák műsorával.

Hozzászólások   

 
+4 #2 Guest 2012-01-05 11:21
Kedves kw! Hadd indokoljam meg a rövidebb, szerényebb tűzijátékot: Az egy évvel ezelőtti pont a duplájába került, mint ez a mostani. Úgy gondolom, hogy azt az 500eFt+áfát egyéb kulturális programokra is el tudjuk költeni, nem érdemes "eldurrogtatni " egy ekkora összeget 3 perc alatt. Ha a városban lévő programok nem nyerik el a tetszésedet, örömmel várom az ötleteidet, javaslataidat a jonas.kalman@jobbik.hu villámposta címre, és igyekszem képviselni a felvetéseidet a Kulturális Bizottságban!
 
 
+1 #1 Guest 2012-01-03 21:00
A tüzijáték az elmúlt évek legrövidebb (7 perc) és leggyengébb bemutatója volt! Úgy látszik az adónkból erre sem jut ebben a városban! Miközben azzal dicsekszik polgármesterünk , hogy jól állunk és nem vett fel a város hitelt... Pedig cirkusz és kenyér kell a népnek....
A program és a fellépők: vicc. Ja és milyen sok program volt a városban 2011-ben! Lehet sok(?!), de milyen?
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)