Payday Loans
2024 május 05, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

10 éves a Hajdúszoboszlói Sakkiskola

kiskpIdén ünnepeltük ifjúságnevelő egyesületünk 10. születésnapját. Nem is próbálom egyetlen cikkben összefoglalni az elmúlt évtized eredményeit, helyette az elmúlt hónapok eredményeiből nyújtok át egy csokrot, amely méltó folytatása volt korábbi bajnoki címeinknek és ifijeink számtalan versenygyőzelmének.

 

 

A HSI az elmúlt tíz év alatt a megye legeredményesebb ifjúságnevelő csapatává vált, és a saját nevelésű, kizárólag szoboszlói játékosainkkal a felnőttek mezőnyében is letettük a névjegyünket, az ország egyik legfiatalabb átlagéletkorú csapataként. Az utóbbi négy évben kétszer is a megye bajnokcsapata lettünk, egyszer ezüstérmet szereztünk. Minderre rendkívül büszkék vagyunk, és azért dolgozunk nap mint nap, hogy a következő 10 évben is hasonlóan szép eredményekkel örvendeztessük meg városunk sportrajongóit.

 DSCF2118

Lássuk az utóbbi hetek legfontosabb eredményeit:

Évadnyitó ifjúsági versenyünk ismét nyíregyházi sakkiskolásokkal lett megerősítve, akik között több országos döntős játékos is segíti fiataljaink fejlődését. A verseny érdekessége volt, hogy a három Soltész-nővér egyaránt érmet szerzett, számos fiú riválisukat megelőzve.

A kemény riválisok ellenére a sakkiskolások nem engedték ki kezükből az aranyérmeket - Nagy Péter sokadik versenygyőzelmét aratta, míg a kicsik között Herka Attila hatalmas küzdelemben bizonyult ismét a legjobbnak. Péter fél pont előnnyel bizonyult a legjobbnak, Attila holtverseny után nyert újabb fényes érmet.

A-csoport: 1. Nagy Péter 2. Soltész Hajnalka 3. Soltész Violetta

B-csoport: 1. Herka Attila 2. Soltész Imola 3. Hegedűs Gergő

Novemberi kieséses versenyünket ismét nagy küzdelemben Kovács Zsolt nyerte, aki tanúbizonyságot tett arról, hogy kedveli a kiélezett versenyszituációkat. Reméljük, hogy jövőre a hosszabb játékidejű partiban is maradandót fog alkotni! A B-csoportban Nagy Bálint győzött, eredménye már régóta érlelődött, kitartó és szorgalmas játékos, reméljük ez az eredmény komoly motivációt jelent neki a jövőre nézve!

A-csoport: 1. Kovács Zsolt 2. Abán Nóra 3. Herka Dominik

B-csoport: 1. Nagy Bálint 2. Soltész Imola 3. Hajdú Bence

Legjobb 12 éven aluli: Herka Attila

 DSCF2133

Egyesületünk egyik éltáblása - saját nevelésű juniorunk - Tokai-Kiss Ákos két erős versenyről is éremmel tért haza. A Miskolci Egyetem mindig színvonalas bajnokságán bronzérmet akasztottak a nyakába, míg a tiszaújvárosi országos versenyt bravúros játékkal megnyerte. Érdekesség, hogy a versenyt a Nemzetközi Triatlon Nagyhét alkalmával rendezték. Ákos immáron felnőtt csapatunk 2. tábláján játszik az új bajnokságban, fejlődése töretlen, és eredményei is egyre jobbak.

Csapatunk sem szeretne lemaradni fiataljainktól. A megyei csapatbajnokságot négy győzelemmel, s egy vereséggel nyitottuk. Csapatunkban győzelemmel mutatkozott be egy újabb fiatal, Holácsik András, és ifijeink szokás szerint a legjobb pontszerzők között vannak. Habár számunkra ez a legfontosabb dolog, de az eredményeket sem szeretnénk elhanyagolni. Erős hajrával félidőben vezetjük a csapatbajnokságot. A mezőnyről tudni kell, hogy néhány kivétellel NB-s csapatok fiókcsapatai játszanak, teletömve az első csapataik idegenlégiósaival – de velük is tartjuk a versenyt évek óta úgy, hogy kizárólag szoboszlói játékosokkal állunk fel, természetesen rengeteg saját nevelésű fiatallal. Erre vagyunk a legbüszkébbek, de azért a táblázatra nézni is jó érzés:

A megyei csapatbajnokság állása:

1. Hajdúszoboszlói Sakkiskola

2. Debreceni Sakkiskola

3. Hajdúszoboszló SSE 2

4. Debreceni Sakkbarátok Klubja 3

5. Debreceni Betű 2

6. Nádudvari Sakk SE 2

7. Debreceni Sakkbarátok Klubja 2

8. Hajdúböszörmény SE 2

9. Püspökladányi MÁV SK

10. Derecskei Sakkiskola

11. Nagyrábé Petőfi SK

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)