Payday Loans
2024 március 29, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Fideszes csatorna-kommunikáció: házastársi kötelezettségek

m005Ezzel a címmel jelent meg egy írás a mai Népszabadságban, és a nol.hu oldalon. A cikkben a Hajdúszoboszlón élő Márton Attiláról olvashatunk, aki mellesleg Derecske díszpolgára. Akik megvásárolták a lapot, vagy olvasták az oldalt a következőket tudhatták meg: A kormánypárti parlamenti képviselő feleségének cége bruttó 15,6 millió forintra szerződött egy projekttel, amelynek a férj volt a lobbistája.
 

A Hajdú-Bihar megyei Derecske városban a minap tartották a 3,7 milliárd forint összköltségű Derecskei Szennyvízprogram nyitórendezvényét, amelyen Bakó István polgármester mellett részt vett Márton Attila, a térség fideszes parlamenti képviselője, a város díszpolgára.


Az Európai Unió többmilliárdos támogatásával, a Környezet és energia operatív program keretében megvalósuló projekt a tízezer lelkes település történetének eddigi legnagyobb volumenű beruházása. Megvalósítása során 76 kilométernyi szennyvízcsatorna-hálózatot építenek, az erre ráköthető ingatlanok száma meghaladja a 2700-at, így a mostani 15 százalékos csatornázottságot több mint 90 százalékosra növelik.

A Hajdúszoboszlón élő Márton Attila képviselő az elmúlt években kemény háttérmunkát, fontos lobbitevékenységet végzett a beruházás megvalósításáért. Nem véletlen, hogy ő volt az, aki a polgármester társaságában tavaly bejelenthette a nyilvánosságnak, hogy Derecske több mint 3 milliárd forintos pályázati pénzt nyert a programra.

A múlt év nyarán Márton Attilát újabb öröm érte: Derecske önkormányzata díszpolgárrá választotta, a címet az indoklás szerint „a város érdekében végzett munkájáért, köztiszteletnek örvendő közvetlen modoráért, munkabírásáért, érdekérvényesítő képességéért” érdemelte ki. Erről a Derecske.hu című önkormányzati portál így ír: „Márton Attila meghatottan vette át a díszoklevelet és a vele járó arany pecsétgyűrűt. – Azokért dolgozom, akiktől a bizalmat kaptam. Nagy öröm számomra, hogy Derecske a kezdetektől fogva a leglelkesebb település, ahol jó együtt dolgozni és közös sikereket elérni az emberekkel. Valahányszor idejövök, úgy érzem, hazajövök – mondta elcsukló hangon.”

Márton Attila neve tehát politikai értelemben összeforrt az óriási beruházással, de kiderült, hogy a projekthez magánéleti vonatkozású szálak is kötik. A csatornaépítés kommunikációs feladatait bruttó 15,6 millió forintért az a hajdúszoboszlói székhelyű Clarbis Kft. látja el, amelynek ügyvezetője nem más, mint Márton Attila felesége, Mártonné Tóth Ildikó debreceni újságíró, a cívisvárosban sokak által „narancstévének” hívott Debrecen Televízió hírigazgatója.

Az önkormányzat a feladat ellátására tavaly indított meghívásos közbeszerzési eljárást. A szabályszerűen és törvényesen lebonyolított tenderen hárman indultak, és a Clarbis Kft. pályázata érte el a legjobb eredményt.

Bakó István polgármesterrel Mártonné Tóth Ildikó 2010. szeptember 20-án írta alá a megbízási szerződést a PR- és tájékoztatási feladatok ellátására, harminc hónapra. A szerződés szerint a nettó 12,5 millió forintos megbízási díj csaknem 84 százaléka – azaz nettó 10,4 millió forint – európai uniós és hazai költségvetési forrásból származik, a fennmaradó összeg pedig önkormányzati önrész, vagyis teljes egészében közpénz.

A szerződők a maximumot „hozták ki” a kommunikációs költségekből, hiszen – amint azt az üggyel kapcsolatban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől megtudtuk – tájékoztatási és nyilvánossági feladatok esetén az elszámolható összegek maximális mértéke „a beruházás elszámolható költségének 0,5 százaléka lehet, de maximálisan 12,5 millió forint”.

A Derecske.hu portálon olvasható beszámoló szerint Mártonné Tóth Ildikó 2011. szeptember 29-én találkozott a helyi képviselő-testülettel, és azt mondta: „Kommunikációs feladatokkal nyolc éve foglalkozunk cégszerűen, az EU-s forrásokhoz kapcsolódó feladatokban négy éve veszünk részt aktívan. Fő- és alvállalkozóként több szennyvízprojekt előkészítésében vettünk-veszünk részt: így Borsodban Mezőkövesd, Csongrádban Csanádpalota, Hajdú-Biharban Nádudvar és Vámospércs-Nyírmártonfalva esetében végzünk kommunikációs-tájékoztatási munkát.”

Mártonné Tóth Ildikótól megkérdeztük, hogy a Derecskén elnyert megbízással nem érzi-e összeférhetetlennek, hogy a szennyvízprogram egyik lobbistája éppen a saját férje volt, mire írásban mindössze ennyit válaszolt: „1994 óta vagyok televíziós újságíró, munkámat tíz éve cégszerűen végzem. Az eltelt másfél évtizedben országos- és helyi csatornáknak, cégeknek és önkormányzatoknak egyaránt dolgoztam – pártállástól függetlenül. A Derecskei Szennyvízprogram PR-feladataiban az uniós projektekben megszerzett referenciák alapján veszek részt, az eddigi munkákról bárki tájékozódhat a cég honlapján.”

Ugyanezt a kérdést föltettük a férjének is, de a beszélgetésből kiderült: Márton Attila nem érti, hogy mi a probléma a felesége derecskei tevékenységével. Leszögezte: a felesége cége törvényesen, szabályszerűen, átlátható módon nyerte meg a közbeszerzést, és miután ő maga semmilyen szinten nem vett részt a döntéshozatalban, és nem visel politikai tisztséget Derecskén, a lelkiismerete tiszta. Közbevetésünkre, miszerint az eljárás törvényessége nem vitás, csak éppen erkölcsileg aggályos, sőt nem tisztességes, Márton Attila kijelentette: az ügyben nincs semmi tisztességtelen.

Fölvetésünkre, miszerint egy feleségnek nem szabad üzleti kapcsolatba kerülnie egy olyan – közpénzekből megvalósuló – projekttel, amelyhez a férje politikailag köthető, a képviselő azt mondta: a felesége kiváló szakember, és nem lenne normális, ha nem dolgozhatna amiatt, mert parlamenti képviselő a férje.

Kérdésünkre, miszerint tisztességesnek tartaná-e, ha a tervezett debreceni stadion építésének PR-feladatait netán Kósa Lajos fideszes parlamenti képviselő feleségének a cége látná el, Márton Attila így válaszolt: a párhuzam rossz, mert Kósa Lajos Debrecen polgármestere, ő pedig nem polgármestere Derecskének. Így ha ezt az összehasonlítást megemlítjük a cikkben, perelni fog.


A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
+2 #61 Guest 2012-03-22 02:12
Kultúrállamban szerintem politikus huszadik szomszédja sem mehet közel semmilyen állami beruházáshoz. ...aki ezt másképp látja, az korrupt, vagy korrupt lesz.
 
 
-1 #60 Guest 2012-03-04 20:12
www.youtube.com/.../ Ennyit a Jobbikról jól mondta Corvinusos ismerősöm agitálni ment oda a Jobbik.
www.youtube.com/.../

Pl az én jó barátom nem zsidó még sem ért egyet Gaudi-Nagy Tamással
www.youtube.com/.../

Akkor most hogy is van ez? Aki nem ért egyet és kifütyüli Jobbikot az "DK MSZP Balliberális Diktátor tanonc" ugyan kérem ez olyan furcsa hogy 1 párt kijelenti hogy csak ő a jó a többi meg mind rossz aki nem csatlakozik vagy szimpatizál velük.
 
 
0 #59 Guest 2012-03-03 13:41
Én tiszteletben tartom a véleményed Jónás Kálmán csak erre vártam!
Fejlődésnek több elve van, s én bárkivel vitatkozok, s mindenkinek tiszteletbe tartom hisz családomba is vannak akik elfogadják őket vannak akik nem. Ennyi erről. Nem kell hogy mindenki elfogadjon engem, vagy nem kell hogy mindenki elfogadjon bárkit bárkivel.

Mert nem lehet mindenki elvárásainak megfelelni, hisz abba bele betegednénk.
 
 
+2 #58 Guest 2012-03-03 12:12
Adhatok, de nem biztos, hogy örülni fogsz neki. Felhozol példákat, akik nem tartják betegségnek és "egyenértékűnek " veszik a hetero kapcsolatokkal. Én is fel tudok hozni jónéhány példát pszichológusokt ól, társadalomtudós októl, akik ezt másképp gondolják. Hadd vitatkozzanak egymással. Nem fogadom el a te álláspontodat, nem is fogom. Viszont remélem, gyakorlod a liberalizmus azon elvét is, hogy tolerálod mások véleményét. Ugye nem addig terjed a fene nagy szabadság és szabatosság, hogy csak a megmodóembereit ek véleménye a szent... Ez nagy gyakorlat a liberális médiákban. Továbbra is fenntartom, hogy NEM lehet egyenrangú a kapcsolat, a gyerekvállalásb an - a felnövekvő generációk védelme érdekében - nem szabad jogokat kapniuk. Viszont otthon tegyék, ha akarják.
 
 
0 #57 Guest 2012-03-03 10:58
Én is e-téren vagyok, Kedves Inter Milán! De Jónás Kálmán sosem válaszol a pszichológusok által adott magyarázatra hogy a homoszexualitás egyenértékű a heteroszexualitással.

Konzervatív vagyok abból a szempontból hogy nem szeretem ha mindennap mással teszi valaki, ezt elítélem , elítélem az abortuszt helyette inkább fogamzásgátlást támogatom.
Liberális vagyok mert támogatom a melegek házasságát és gyerekvállalásu kat, sőt az egyedülálló heteroszexuális nőknek mesterséges megtermékenyíté sét s támogatom a dajkaanyaságot vagyis ha valaki nem tud áldott állapotba lenni mert nincs méhe de van petefészke, abból levehetnének petesejtet és párja hímivarsejtjéve l egy másik nő hordaná ki a babát. Emellett egyet értek a házasság előtti szexel.
S patrióta vagyok mert nem ítélek el semmilyen más népet, viszont fontosnak tartom a székelyföldi területi autonómia ügyét és egyéb határon túl élő magyar honfitársunk baját.
Végül zöld-párti vagyok mert fontos hogy tiszta levegőjű környezetbe nőjenek fel az utódaink.


Egyébként sorolhatnám Jónás Kálmánnak hogy mi természet-ellen es például önkielégítés, orális szex, heteroszexuális kapcsolatba az óvszer és fogamzásgátló anális szex. De ezeket ön tudta remélem? Ja és házasság előtti szex! Gondolom itt aki irkál az mind ilyen önmegtartóztató .

Nos kielégítő volt a válaszom?
S még mindig várom Jónás Kálmán válaszát mivel Pszichológus magyarázatára nem adott választ. :-)
 
 
+1 #56 ubi40 2012-03-03 09:36
Valaki11!
Én szivesen elbeszélgetnék veled,de időm behatárol,mert kb.5 hétre eltünök a képből úgy húsvét környékén tárgyalóképes leszek.Mondom ezt úgy,hogy egy pártnak sem vagyok,nem is voltam tagja és a rendszerváltás utáni bizakodásom alábbhagyott mondhatnám azt is,hogy hányingerem van az összes mondvacsinált szerencselovagt ól.Nekem a legfontosabb a családom boldogulása,(ne m vágyom én sokra)de amikor ezek miatt a tehetségtelen és dilettáns "emberek" miatt kilátástalan a jövő azt már nehezen viselem.Amikor tök normális egyének esnek egymásnak ezen egyedek miatt az bizony elkeserítő és szomorú.Írom ezt annak függvényében,ho gy nem vagyok konzervatív,de a beteges újkori eszméket nehezen tudom tolerálni.Végül egy idézet Teleki Pál tollából.
"Mi sokfélék vagyunk,talán azért,mert a magyar tehetséges nemzet.
Ne pazaroljuk ezt a tehetséget egymás ellen,hiába való dolgokra."
 
 
+2 #55 Guest 2012-03-03 08:15
Megható pillanat... Egy nagy szerelem kialakulását követhetjük figyelemmel!
 
 
-3 #54 Guest 2012-03-02 21:06
:lol: Én akkor is szeretnék beszélni lepontozókkal én nem hinném hogy annyira buta emberek lennének itt hogy a pszichológust is kétségbe vonnák amit állít meg egyéb dolgokat, rossz ember nincs szerintem csak rosszul tájékozott, s ezeket könnyű manipulálni.
 
 
-2 #53 Guest 2012-03-02 20:33
Valaki11
Ki kell ábrándítanom. Ahogy a kapcsolatokat nézem, a hozzászólások lepontozásai nem a világnézeti meggyőződésekbő l fakad, hanem bértollnokság. Ezek a "lepontozók" folyamatosan figyelnek és ha a párttaggyűlésen elhangzottaktól különbözik a beírás, húznak egy le-t. Igazából vitára képtelenek. Elosztották a feladatot egymás között és aszerint működnek. Van közöttük egy két ún megmondó, de más semmi. Illetve meg akarnak felelni a közvélemény kutatók ama felfedezésének, hogy a jobbik elektronikus térnyerése nő. Nincs más dolgunk, mint rombolni a statisztikájuka t. :-* Már csak azért is mert nem értek velük egyet.
 
 
-3 #52 Guest 2012-03-02 18:38
Le pontozók most miért pontoznak le?

Talán azért mert azt mondtam hogy kérjék ki egy pszichológusnak a véleményét a homoszexualitás ról, ők is szóljanak hozzá szívesen vitatkozok.

ateistanaplo.wordpress.com/... /... ezt pedig Keresztény-Magy arországra válaszolom.

Amúgy néha azt hiszem most melegeket nem veszem bele, de mintha Jobbik nem ismerné azokat a szavakat hogy bér vagy dajka anyaság vagy spermabank, és a mesterséges megtermékenyítés.

A pszichológusok által mondott válaszra se kaptam semmit, csak lepontozást én csak azt mondom amit ők mondanak hogy a homoszexualitás genetikai vagy méhen belül eldőlt dolog, és hogy nem megváltoztathat ó s hogy nem lesz baj abból ha gyereket vállalnak akár béranya akár örökbefogadássa l. Inkább nevelőszülő mint sem árvaház.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)