Payday Loans
2024 április 20, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Befejeződött az Egészségház felújítása

DSC_0013Új röntgengép, ultrahang készülékek, 4D-s képalkotás! Flexibilis vizsgáló, amivel akár a hangszálak mögé is betudnak nézni és a legmodernebb, gombnyomásra működő eszközök, melyek segítségével könnyebb, gyorsabb és pontosabb a diagnosztizálás. Hajdúszoboszló Járóbeteg –Ellátó Centrum, a kistérségi egészségügyi alappillér fenntartható korszerűsítése ÉAOP-4.1.2/B-2008-0005. számú EU-s projekt keretén belül, 645.221.000 Ft uniós támogatásban részesült, amelynek célja a hajdúszoboszlói Járóbeteg –Ellátó Centrum felújítása és korszerűsítése. 
 
Lassan 25 éve, hogy átadták Hajdúszoboszló városának a Járóbeteg –Ellátó Centrum épületét, régi néven Egészségházat. 1987-ben talán csak kevesen gondolták, hogy bő két évtized után, akkora felújításon esik át az épület és oly modern, a 21. század minden követelményének megfelelő orvosi eszközökkel szerelik fel, mint amilyen a most lezárult pályázat által megadatott.
DSC_0065A projektzáró ünnepségre február 9-én került sor, amikor ünnepélyes keretek között hivatalosan is befejezettnek nyilvánították a beruházást, amelynek keretén belül több mint hétszázmillió forintot költöttek el a szakemberek.
Dr. Sóvágó László Hajdúszoboszló város polgármestere beszédében kiemelte, hogy erről a beruházásról neki több mondás is eszébe jutott. Ilyenek a „Jó munkához idő kell” vagy a Minden jó, ha a vége jó”. Mint elmondta ezzel nem a kivitelező munkáját kritizálja, hanem azokra a felmerülő problémákra utalt, amelyek nem várt módon, szinte a semmiből jöttek elő és késleltették a projekt zavartalan lebonyolítását. Ezt azonban mára már mind el kell feledni, hiszen az épület elkészült, az eszközöket pedig már használhatják az intézmény munkatársai.
Sebők Tibor a Hunép Zrt. vállalkozási igazgatója kiemelte, hogy bár voltak közbeszerzési és más egyéb, rajtuk kívülálló okok, amelyek hátráltatták a munkájukat, mindenen sikerült úrrá lenniük és széppé, modernné varázsolni az épületet. Annak a reményének is hangot adott, hogy a következő 25 év elteltével, remélhetőleg ismét a Hunép Zrt.-t bízzák meg a felújítási munka elvégzésével.
DSC_0094Az ünnepség előtt tartott sajtótájékoztatón Dr. Varga Tamás igazgató-főorvos kiemelte, hogy rengeteg áldozatot követelt tőlük a beruházás, de ma már mindenki látja, hogy megérte a projekt alatt háromszor is átpakolni egyik helyről a másikra a komplett Járóbeteg –Ellátó Centrumot. Az épület szép és korszerű, a beszerzett gépek egyedülállóak, hiszen még nagy megyei kórházi vezetők is irigykedve tekintenek a modern berendezésekre. Az ünnepségen kiderült, az igazgató főorvos jó értelemben telhetetlen, azt szeretné, ha a tetőn már dolgoznának ismét. Felszerelnék azokat a napkollektorokat, melyek segítségével olcsóbb lesz a téli rezsi és nyáron visszafelé pörög a villanyóra! Dr. Varga Tamás szólt arról is, hogy teljes a bizonytalanság az államosítással kapcsolatban, de a szakmai munkát ez nem szabad, hogy befolyásolja. Cél a közeljövőben a ház ISO minősítésének megszerzése és a nagy álom megvalósítása, mely szerint minél kevesebb betegnek kelljen elmenni Hajdúszoboszlóról amiatt, hogy bizonyos vizsgálatokat helyben nem lehet elvégezni!
A rendezvény végén Dr. Varga Tamás körbevezette a résztvevőket a felújított épületben, bemutatta az új orvosi eszközöket, majd a rendezvényt kötetlen beszélgetéssel egybekötött állófogadás zárta.
Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu 

 

Hozzászólások   

 
+5 #26 Guest 2012-02-24 16:10
Köszönjük a hozzászólásodat Tamás, azt hiszem mindenkinek jót tettek józan, tényszerű mondataid! Adjon az Isten erőt és kitartást áldozatos munkádhoz!
 
 
+10 #25 Guest 2012-02-24 15:00
Soha életemben nem írtam még kommentet semmilyen témában semmilyen weblapra, de úgy gondolom – a név szerinti érintettség és megszólítás miatt, amire felhívták a figyelmem - ezt most meg kell tennem, meg kell szólalnom.
A hölgynek (Rita) jelzem a le-fel kapcsolódó világításra: a pályázat egyik legfontosabb eleme az energia felhasználásunk racionalizálása , csökkentése volt. Az épületben mozgásérzékelők vannak elhelyezve abból a célból, hogy sötétedéskor azok a folyosórészek, ahol nincs betegmozgás, csak minimális megvilágítást kapjanak. Természetesen az ülő, várakozó betegeket a mozgásérzékelő nem érzékeli, ezért a legközelebbi érzékelhető mozgásig a világítás tartalékra kapcsol. A nappalok hosszabbodásáva l azonban ez a probléma egyre kevésbé lesz zavaró, mivel az automatika csak szürkületkor kapcsol be, és tavasszal, nyáron, ősszel a ház 19 órai bezárásakor még világos lesz! Tisztelettel kérem a levélíró türelmét, nem a betegek bosszantása volt a cél, hanem a takarékosság, és az uniós pályázati elvárásoknak való megfelelni akarás.
Sajnos a pályázható keretösszeg véges volt, így sem új székek, sem új bútorok nem fértek már bele, pedig kellettek volna. Majd valahogy fokozatosan ezeket is lecseréljük.
Rendkívül elszomorít, hogy néhány kommentelő aktuálpolitikát vitt bele – nem megfelelő stílusban - abba a határtalan örömbe, amit a felújítás befejezése kapcsán kell-kellene hogy érezzünk! Az önkormányzat és a képviselőtestül et a lakosság felhatalmazásáv al bevállalta azt a nem kevés kockázatot és terhet, amit a pályázati támogatás 10 %-ának az előteremtése jelentett. Köszönet az előző testületnek az indulásért, köszönet a jelenleginek a befejezésért, és köszönet a lakosságnak a türelméért!! Ez a ház mindannyiunké, nemre, korra, politikai hovatartozásra, pártszimpátiára tekintet nélkül.
A jelenlegi képviselő testület MINDEN tagja, Tóth Attila urat is beleértve, mindent megtett annak érdekében, hogy a felújítás határidőre, a lehető legjobb minőségben befejeződjön. A félreértések elkerülése érdekében igen nyomatékosan jelzem: a megtámadott bizottsági elnököt, és nem az általa képviselt politikai tömörülést védem! Tóth Attila úr az Eü. és Szociális Bizottság elnökeként minden problémánkhoz segítőkészen állt hozzá, a bizottság elé vitt komplikációk megoldásában konstruktívan és empatikusan segített, ha kellett - fontos egyetemi tanulmányi kötelezettségei ellenére - többször is járt bent az intézetben azért, hogy átbeszéljük a teendőket, hogy a problémáinkat tisztán lássa, mivel nem ez a szakmája, és felelősen akart dönteni a bizottsági és a testületi üléseken. (Ez számomra évek óta megszokott dolog volt, mivel az említett bizottság előző elnökére, és az iroda jelenlegi vezetőjére is mindig számíthattunk, számíthatunk.) Tóth Attila úr érdeklődött az ügyeleti szolgálat működéséről, és tisztában van azzal is, hogy a mentőállomás helyzete sürgős megoldásra vár. Élénken érdeklődött, és jó ötletnek ítélte azon tervemet, hogy a tetőre - a megújuló energia hasznosítása céljából – 2012-2013-ban napkollektorok felszerelésén gondolkodom, 0 %-os önkormányzati hozzájárulással , 100 %-os uniós támogatással.
És milyen jó lenne az épület melletti nagy parkoló helyére egy modern kétszintes többgarázsos mentőállomást felépíteni, 30 méterre az éjszakai ügyelettől, a földszintjén egy 365 napon át folyamatosan ügyeletes patikával, az általam 6 éve szorgalmazott non-stop nyilvános illemhellyel (!), az épület mellé egy mentőhelikopter -leszállóval, hogy ne a művelődési ház kertjében kelljen leszállnia a fák közé ... oké, én kérek elnézést, bocsánat, felébredtem... 8-)
Kedves Doktor Andor, köszönöm a kedves szavait, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem esik jól. Ám ez a beruházás nem az én érdemem, én a folyamatot csak elindítottam, részben levezényeltem és koordináltam, valóban nagyon sok munkám van benne. A polgármester úr és a képviselőtestül et „igen”-je, lakosság határtalan türelme és a munkatársaim emberfeletti segítsége is kellett hozzá.
Végezetül: arra kérem a hozzászólókat, ne rontsák el a közös örömünket, ne vagdalkozzanak, ne dobálják a sarat egymásra! Minden politikai tömörülésben, minden pártban voltak és vannak becsületes jóravaló emberek, és vannak köztörvényes bűnözők is. Ezt nem én mondtam, hanem az ország jelenlegi miniszterelnöke . Igaza van. De hogy kik azok, azt nem mi, nem itt és nem most fogjuk eldönteni, hanem majd a történelem.
Bizottsági elnöknek lenni nem könnyű huszon-egynéhán y éves fejjel, és rendelőintézeti igazgató főorvosnak lenni sem könnyű ötvennégy évesen, különösen akkor nem, ha jól akarunk dolgozni.
Egy biztos: a cukorbeteg, a magas vérnyomásos, a rákos, a fogyatékos, a veszélyeztetett terhes, a hallássérült, a szemüveges, a balesetes politraumatizál t, a rokkant, a hasmenéses, az influenzás ugyanolyan tünetekkel jön hozzánk akkor is ha kormánypárti, akkor is ha ellenzéki, vagy ha hívő, vagy ateista. Ebben ugye nincs vita köztünk.
Ne szeressük, ámde fontos hogy tiszteljük egymást. Szeretni a feleségünket, férjünket, gyermekeinket, szüleinket kell. Meg a várost, ahol születtünk, felnőttünk, ahol, és amiért dolgozunk és élünk.
Elnézést, ez hosszúra sikeredett. Köszönöm hogy elolvasták.
 
 
+5 #24 Guest 2012-02-23 20:33
A jobbikkal az a baj, hogy igazuk van.
Zavarják ennek az országnak a szanálását, és lassítják népének kiirtását.
Pofátlanul igazat mondanak, és kimondhatatlan, tabu, szőnyeg alá söpört dolgokat hoztak be a közbeszédbe.

Egy szóval, már nem lehet csöndben, sunyiban pusztítani az országot és a nemzetet. Ez már egyenesen egy második holokauszt, rasszizmus, homofóbia, xenofóbia, antiszemitizmus , szexizmus, stb. Ezek mind nácikok, gárdistákok, antiizék, tolvajok (Ja bocs tolvajok mégsem).
 
 
+4 #23 Guest 2012-02-23 13:27
"Ne magyarázzátok, hogy nem, mert de. Ez tény. A ti pártotok akar fegyveres hacot, a ti pártotok hangoztat rasszista nézeteket, a ti pártotok akar nemzeti szocializmust (meg a fidesz) fasiszta módszerekkel"
Idézeteket, tényeket, forrásanyagot. Ennyi. Ez megint szócséplés, üres rágalmazás. Hidd el szívesen vitáznék veled erről értelmes keretek között, de így nem lehet.
 
 
-4 #22 Guest 2012-02-23 13:03
Egy vitában érvelni kell. Ez ténykérdés.
Eltört egy székláb. Tény. Azon vitázhatsz, hogyan tört el, de eltört és ez tény, nem lehet róla vitázni.
A jobbik évadnyitó beszédében elhangzottak alapján azt mondom, nem demokratikus párt. Zavaros eszmékkel megspékelve. Elhangzott, ez tény. Ne magyarázzátok, hogy nem, mert de. Ez tény. A ti pártotok akar fegyveres hacot, a ti pártotok hangoztat rasszista nézeteket, a ti pártotok akar nemzeti szocializmust (meg a fidesz) fasiszta módszerekkel. Azon lehetne vitázni miért, de nem méltatom azt a társaságot semmire akik így írnak és beszélnek, lehetnek akár 5 millióan is. Az én értékrendembe ez nem fér bele!
 
 
+3 #21 Guest 2012-02-23 11:43
doktor andar, direkt kisbetűvel, nem mint Nemecsek (amennyiben tudod kiről van szó).

"A viták nem mindig tényeken alapulnak." A vita érvek ütköztetése, célja a vitapartnerétől eltérő vélemény igazolása, a partner meggyőzése. A vitának van tárgya, szerkezete, legalább két résztvevője eltérő állásponttal.
Kérlek ne alázd tovább magad, már rossz olvasni is.

Igen, és itt van a kirekesztéses vesszőparipa,az aduász! A falépítő jobbik, andor, ezt mikor álmodtad? Hol olvastál ilyet? Ismét üres frázisok, mondjuk tőled ezt szoktuk meg, nem is várunk mást. Te nem adod fel, tényleg megpróbálsz érvek nélkül vitázni.
 
 
-5 #20 Guest 2012-02-23 10:03
Abnormalitás a plafonon.
Még a sláger is így szól:
...Tényekkel vitázni nem lehet...
/Ti ne tudnátok?/
 
 
-5 #19 Guest 2012-02-23 09:32
Bízd rájuk...
Hős is legyél...
A lényeg, ne gondolkozz.
Javaslom, a hozzászólásod alapján, Hajdúszoboszló köré építsenek falat! Ide idegen, kém, destruktív nem magyar elem be ne tegye a lábát. A víz már megmentve csak Szoboszló népéé, az idegen szívűek szórakozni menjenek máshova. Szűkebb hazánkat, Hajdúszoboszlót , a véretek árán is megmentjük. Ez a Jobbik.
A Nagy Magyar Hazát már rabolják is. Nagyon cakkos a hátár, itt ott.
 
 
+5 #18 Guest 2012-02-23 09:28
Ha senki nem támadna engem akkor ez a komment sorozat nem létezne.

andar! A viták mindig tényeken alapulnak, ami nem tényeken alapszik azt maximum sárdobálásnak lehet nevezni. Pont ez az amit te csinálsz itt folyamatosan. Az, hogy te nem tudod elfogadni hogy a Jobbikhoz tartozunk, az te egyéni problémád, viszont ezzel egymillió bajtársunk elkötelezettség ét is megkérdőjelezed , amit egyszerűen nem tehetsz meg. Amúgy vitatkozni, csak értelmes emberekkel lehet, te nem bizonyultál annak.
 
 
+5 #17 Guest 2012-02-23 00:40
"A viták nem mindig tényeken alapulnak." Hanem min? Csak nem hungarofób, hivatásos rettegő emberek beteg gondolatain? Az emeszpé szellemi örököse a nagyapámat elhurcoló kommunistáknak, az álnemzeti fidesz szolga-mód aládolgozik a hazánkat elrabló erőknek. Egyre világosabb a még gondolkodni képes embereknek, hogy kik és milyen erők állnak a hazánkat ért támadások mögött. Hová kellene tartoznom? Melyik hazaáruló alakulathoz? A Jobbik eszmeisége a magyarság megmaradását szolgálja, a Gárdára, annak bármely tagjára látatlanban rábíznám az életemet is. Kívánom, hogy mindenki élje át azt a felemelő érzést, amikor az országért tenni akaró emberek együtt harcolnak a céljainkért. Mi nem félünk senkitől, a "megbélyegzéstő l" sem. Inkább leszek árulók által megbélyegzett, mint névtelenségbe burkolózó, bujkáló kollaboráns.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)