Payday Loans
2024 április 18, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Kertészeknek

lemosoItt az idő! No ez nem egy politikai mondás akar lenni, csupán csak a tavasz közeledtére illetve jelenlétére utal. Szeretnék kicsit segíteni azoknak, akiknek kertjük és gyümölcsfájuk van.

 

   Mi is a teendő ilyenkor, amikor az ember végre kiszabadul a természetbe és a tenni akarás hevében azt sem tudja mihez is kezdjen. Az első lépés a fák metszése. Igaz a meggy és cseresznye ezt nem tolerálja, ezért őket csak ritkítani kell. A többi gyümölcsfát azonban szakszerűen meg kell metszeni. Ezek elvégzése után elengedhetetlen a még rügypattanás előtti lemosó permetezés. Ez egy általános fertőtlenítésnek fogható fel, de egyes gyümölcsfák esetében, a gomba és baktériumos betegségek elleni védekezés alapköve. Tessenek itt az őszibarack levélfodrosodására, vagy az alma, körte varasodására gondolni. Ha ez a lemosó kezelés elmarad, szinte biztosak lehetünk benne, hogy nehezen és sokkal drágábban tudjuk megvédeni növényeinket. Hogy mivel? Nem bonyolult, réz és kén tartalmú növényvédő szereket kell használni. A réz és kén széles spektrumú és emberre szinte veszélytelen hatóanyag. A kivitelezésről: Azért hívják lemosó kezelésnek, mert bő lével kell végezni, úgy hogy csorogjon a fákon. Reklámot nem csinálunk egy gyártónak sem, de ha van kérdése, hogy milyen terméket vegyen szívesen válaszolok. Kérdéseiket várjuk a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.

Egy növényvédelmi szakmérnök

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-03-07 22:42
Örültem ennek az igazi szakmai segítségnek. Remélem egyre gyakrabban olvashatunk ilyen jó kis cikkeket. Miért ne csinálhatna reklámot valamelyik gyártó jó termékének ha az tényleg segít a szebb, egészségesebb kert megteremtésében . És hová is írjak kérdést????
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)