Payday Loans
2024 április 23, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Egy tál étel Nyíregyházán is!

SSL24532A Barát vagyok – segíthetek csoport kemény magja, vasárnap Nyíregyházán szerzett egy boldog napot a rászorultaknak. Végh Barbara főszervező és segítői ugyanabban hisznek, mint a csapat szoboszlói alapítói és az ország minden részéről jelentkező tagok, baráti segítséggel minden könnyebb. A lehetetlent is át lehet vészelni!

SSL24532A nyíregyházi anyuka az első percekben csatlakozott a csapathoz. A lelkes kismamát a Barát vagyok, segíthetek közösség hamar a tagjai közé fogadta. Fellelkesülve a segíteni akaró sok ember láttán úgy gondolta, hogy a Kerek László által megálmodott és kitalált „Egy tál étel” rendezvényt Nyíregyházán is el lehetne indítani. Minden városban, így Nyíregyházán is vannak rászoruló és segíteni szándékozó emberek. Elsők között állt mellé a szervezésben Marosi Arnold, aki az általa vezetett Hell Music X-café szórakozóhelyet ajánlotta fel az esemény helyszínéül. A nyíregyházi barátok is, - ahogy a szoboszlóiak -  a Gyermekjóléti Intézettel szerettek volna együtt működni, de sajnos elutasítást kaptak. Az ottani szakembereknek nem kellett a hihetetlen segítő kéz. Barbi azonban nem esett kétségbe! Felvette  a kapcsolatot a Szent SSL24520Lukács Gyermekvédelmi intézettel, ahol örömmel és szeretettel fogadták a kezdeményezést. A nagy nap programja Bokor Gabriella munkáját dicséri. Ebéd előtt a Burattino Bábszínház műsora szórakoztatta a kicsiket és nagyokat, utána arcfestős lányok varázsolták a gyerekek mosolygós arcát különböző állatfigurák mögé. Az ebéd, ami gulyás volt, a John Bull éttermének köszönhetően készült el, amihez az alapanyagot a csoport tagjai biztosították. Rengeteg felajánlás gyűlt össze a barátoktól, a városlakóktól és a támogató vállalkozásoktól. Adományok Budapestről is érkeztek a rendezvényre, melyek szállításában és gyűjtésében Salamon Róbert és Dóró Sándor vállalt hatalmas szerepet. Búcsúzáskor minden gyermek zsákbamacskából húzhatott magának plüss ajándékot. A könyvek, játékok, ruhák az intézet központjába lettek elszállítva, ahol a mai naptól kezdték el a szétosztásukat.

 

SSL24548SSL24598SSL24564

A nyíregyházi példa reméljük ragadós lesz, Kerek Laci Egy tál étele talán bejárja az egész országot!

SSL24557A szabolcsi megyeszékhelyen március első vasárnapján megmozdult valami és ez Végh Barbarának és csapatának köszönhető. S ha már göngyölítjük a szálakat, a teljesség igénye nélkül elárulom, hogy Bűdi Péter ötletgazda és Végh Barbara kereken húsz éve ismerik egymást és már a BVS csoport előtt is szívesen segítettek másoknak. De ez már egy másik történet. Mára legyen elég ennyi jócselekedet.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Barát vagyok, miben segíthetek? Csatlakozás!!!

Sziasztok Barátok!

Barát vagyok, miben segíthetek?  - 2. rész

Barát vagyok, miben segíthetek? - 1. rész

Hozzászólások   

 
0 #1 ubi40 2012-03-07 06:23
Hmm,vajon miért volt az elutasítás?Mási k dolog,utánna néznétek miért nem működik lassan egy hete a forrásvíz közkút.A fürdőben is akadozik a szoboszlói lakosok öröksége?
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. április 23., kedd, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)