Payday Loans
2024 április 25, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Sakkiskolások sikerei

sakk2A Hajdúszoboszlói Sakkiskola újra biztató formát mutat a megyei csapatbajnokságban, saját nevelésű játékosaink idén a tavalyinál is eredményesebben tolják csapatunk szekerét. Sajnos egy meccsel kevesebbet játszottunk, mint az előttünk állók, de így is ötödikek vagyunk, mindössze 2.5 pontra az ezüstérmes helytől, ráadásul még hátra van a sereghajtók elleni összes mérkőzésünk.

 

    Idáig két győzelmet arattunk, egy találkozót döntetlenre rontottunk, de így is értékesnek számít eredménylistánk, hiszen eddigi ellenfeleink kivétel nélkül NB 2-es csapatok második csapatai, telezsúfolva az első csapatok játékosaival.

Részletes eredményeink: HSSE II – 5-5; Nádudvar II – 7.5-2.5; Debreceni Betű II – 6.5-3.5.

A csapat legjobb pontszerzői jelenleg: Szoboszlai László 3/3, ifj. Dede Ernő 3/2.5, Árva Gergő 3/2.5, Csősz Ignác 3/2.5.

    Fiataljaink részt vesznek a megye minden fontosabb ifjúsági vetélkedőjén, így eljutottak nemrég Derecskére is, ahol a Balla-emlékversenyen Nagy Péter a 30 fős mezőnyben a rendkívül értékes 5. helyen végzett a 14 éven aluliak között, csupán a legutolsó játszmában csúszott le a dobogóról. Eredménye azért kiemelkedő, mert Péter még csak 11 éves! Egy hajszállal utána végzett a csupán 10 éves Herka Dominik, 6. helye szép meglepetés. Ugyanitt Kovács Zsolt 9. lett.

A csapatversenyben is sikerült az első hatban végezni, megelőzve jóval idősebb riválisokat.

    Ebes is otthont adott egy népes ifjúsági versenynek, ahol Herka Dominik 7. lett a 18(!) év alatti, rendkívül erős mezőnyben. Ugyancsak az első tízbe futott be Nagy Péter, mindketten túlteljesítve az elvárásokat. Egy éven belül még komolyabb eredményeket várunk tőlük, hiszen már 10-11 évesen felveszik a harcot a jóval idősebbekkel!

Árva Károly

sakk1

 

 

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)