Payday Loans
2024 március 28, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Péntek 13! – Te miben születsz ma újjá?

pentek_13A 13-as szám a halál és a feltámadás száma

A babonás félelem, mely körbeveszi ezt a számot a misztikus múltba nyúlik vissza! A számokat ma leginkább a racionális és anyagi világ megértésére használjuk, ugyanakkor a számoknak van egy intuitív, analógiás jelentésszintje is, mely üzeneteket szintén értelmezhetjük, ha nyitottak vagyunk rá. A számmisztika ma is ezzel foglalkozik.


A félelmetes 13-as!
A 13-as szám önmagában „félelmetes” külsőt hordoz. A babonás emberek kimondottan óvakodnak tőle, de a kevésbé babonások is, ha tehetik, kerülik. Kimondottan szerencsétlennek tartják, ha ez a szám péntekre esik. Vannak szállodák, ahol nincs 13. emelet, vagy szobaszám, sokszor versenyeken, sorszámok kiosztásánál is mellőzik.

A halál és feltámadás száma
A számmisztika rendszerében a 13-as szám a halál és feltámadás száma. Talán ettől válik olyan félelmetessé. Hiszen minden veszteségtől, elengedéstől félünk, mely valójában egy-egy kis halál az életünkben. Nehéz szembenézni azzal, hogy valami vagy valaki nélkül kell továbblépnünk. E félelmünk mögött az a tévedésünk húzódik meg, hogy azt a bizonyos dolgot, eszmét, személyt a magunkénak tekintjük.

Ha belegondolunk, végső soron semmink nincs, és mindenünk megvan. Ez egy paradoxon, amivel fontos szembesülni. Ha már most tudom, hogy a párom, gyermekem, és minden magaménak tudott dolog végső soron a sors kegyelme folytán mellém rendelt „eszköz”, de nem birtokom, akkor rájövök, hogy az, ami összeköt vele az az enyém és mindörökre az is marad. A félelmünket így felválthatja a hála, mely erősíti a kapcsolatokat.

A változás az állandóság!
Ne féljünk hát a változástól, hiszen ez az egy dolog állandó az életünkben! S változni a környezetünkkel együtt is lehet!
Minden reggel végső soron egy kis feltámadás és minden este egy kis halál, hiszen tudatos énünk minden nap újra éled. S így minden nap egyben lehetőség az új életre, változásra!

Önbeteljesítő jóslat
Vigyázzunk arra, ne váljon ez a nap „önbeteljesítő jóslattá”, hiszen, ha fokozottan arra koncentrálunk, hogy csak baj ne történjen, ez előhívja a szorongást bennünk, mely feszültséget generál, s ilyenkor valóban több problémát okozhatunk saját magunknak a dekoncentráltság miatt. S a fokozott figyelem miatt ezeket a helyzeteket erősebb érzelmi töltettel reagáljuk le, s tesszük el az emlékek tárházába. „Hát persze, hogy ez is péntek 13-án történik meg velem!”

Az asztrológia és számmisztika kapcsolódik.
A 13-as szám hozzákapcsolódik a Nap és Hold mozgásaihoz, periódusaihoz is. Amíg a Nap égi (látszólagos) útja során bejárja az Ekliptikát, addig a Hold ugyanezt 13-szor teszi meg. Egyszerűbben: egy év alatt 13 holdciklust élünk meg. S a Hold az intuíció, a belső világunk szimbóluma, mely magában hordoz olyan potenciálokat is, mely akár kisebb változásainkat, vagy mélyebb transzformációinkat is képes segíteni. Aki hallgat az intuíciója hangjára, azt nem érik teljesen váratlanul a változások, hiszen a látható életben bekövetkező hatásokat először „kihordjuk” belső világunkban! Hányszor mondjuk magunkban: Éreztem már a változás előszelét, gyanítottam, sejtettem, esetleg meg is álmodtam…

Legyen ez a nap az, amikor jobban figyelsz az intuíciód önsegítő hangjaira, hogy tisztán lásd, hol vár Rád megújító változás!

Vezessen az intuíciód, hallgass belső bölcsebb világodra MA (is)!
 


Oláhné M. Krisztina
Artemisz Önismereti Műhely

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)