Payday Loans
2024 március 29, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

A BIKA HAVÁBA LÉPTÜNK. ÉLJ EGYÜTT A KOZMIKUS RITMUSSAL!

bikaMost a termékenység időszakában, a Bika Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Szent György, illetve Szelek hava. Április 20-tól május 21-ig tart. A téli hidegből az átfordulást meghozta a tüzes kos, de a tavaszi langyosság megszilárdítása a bika „feladata”. A Nap a zodiákus második jelében haladva kiárasztja termékenyítő erőit, az egyre melegedő, simogató szellőt, a langyos, magokat duzzasztó esőt, s Földanya kivirul. A kertek, rétek virágba borulnak, csábító illatok keringenek a levegőben, a méhecskék bódítóan zümmögnek, s nekünk kedvünk támad minél több időt a természetben tölteni, a földeket megművelni, kertészkedni. A Föld Napja április 22!

 




Az egyén soha nem viseli magán tisztán egy jel tulajdonságait, ezért sem lehetnek találóak az életünkben a „bulvár-asztrológia” napi jellemzései. A napjelünk /mely jegyben születtünk, tehát a Nap mely csillagkép előterében állt a születésünk pillanatában/ átitatódik sokféle más energiával, ami csak az egyénre jellemző. Ezért fontos a személyes horoszkóp egészéről beszélni. Egy cikksorozatban erre nincs lehetőség, ezért fogalmazok úgy, hogy egy dominánsan bika ember milyen tulajdonságokat nyilváníthat meg.



A bika jele a Vénusz bolygó hatása alatt áll, és ezt az energiát a görög mitológiából Aphroditéként ismerjük. Mindenki a szépséggel, szerelemmel, életélvezettel, művészettel kapcsolja össze. A természet ilyenkor hívogatóvá, kívánatossá varázsolja magát, s várja a termékenyítő erőket. Az állatok is násztáncba kezdenek, s lassan megérkeznek az utódok. Ez az emberekre is ugyanilyen hatással van. A nők ilyenkor lázas fogyókúrába kezdenek, fellendül a szépség- és kozmetikai cikkek, szolgáltatások iránt a kereslet. A melegedő idő hatására többet engednek láttatni önmagukból és bájaikból. Természetesen a férfiak legnagyobb örömére. Ez a tetszeni vágyás és udvarlás ideje. Nem véletlenül nevezi a májust a köznyelv a szerelem hónapjának! E csábítás a fajfenntartás nagyon fontos részét képezi, bár ez a fogalom a modern társadalmakban már erősen egyoldalúvá vált, eredeti funkciójától messze kerülve az önértékelés egyik fokmérőjévé, ezen keresztül sok lelki probléma gyökerévé vált.



E jel képviselője, ahogy totemállata a bika is, „négy lábbal” áll a földön. Jelszava: "Birtokolok, tehát biztonságban vagyok!". Problémáinak gyökere a birtoklási vágya, nem bírja elviselni az elvesztés tényét.

Az időszak, és a jegy jellemző tulajdonságait itt olvashatod el:

http://www.mindenamionismeret.hu/asztrologia/asztrologiai-evkor/2010/04/12/151013/a-termekenyseg-idoszaka-a-bika-hava-aprilis-20-majus-21/



A havi asztrológia hatásokról pedig itt tájékozódhatsz:

http://www.mindenamionismeret.hu/ujdonsagok/2011/11/21/200135/e-havi-asztrologiai-hatasok/



Oláhné Mednyánszki Krisztina
Artemisz Önismereti Műhely

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)