Payday Loans
2024 március 29, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Felkerült a pont az i-re Hajdúszoboszlón!

DSC_0271Végre végleges helyére került a szoboszlói Tourinform Iroda! Persze mostmár nem így hívják. A helyi TDM ( Turisztikai Desztinációs Marketing) által működtetett irodáról van szó, mely sok költözés után, remélhetőleg a kétszeri ünnepélyes átadást követően elnyerte végleges helyét, egy határon átnyúló pályázat segítségével, melyet gyakorlatilag két „külsősnek” és Hajdúszoboszló jegyzőjének köszönhet a város és a szakma.

A Turisztikai Iroda Hajdúszoboszló és Rév közös projektjének részeként valósult meg. Az új turisztikai iroda működtetését a helyi desztinációs menedzsment szervezet, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft végzi. Az új épületben kapott helyet a Tourinform iroda és a back office is.

DSC_0273Az „ÜZLETI INKUBÁTORHÁZ A HATÁRON ATNYÚLÓ TURIZMUS FEJLESZTÉSÉRE” elnevezésű közös pályázat a 2. prioritási tengely: A társadalmi és gazdasági kohézió erősítése a határmenti térségben keretein belül lett benyújtva és átfogó célja a térség gazdasági versenyképességének erősítése, az üzleti környezet fejlesztése a humán erőforrások javítása révén (2.1.1. Üzleti infrastruktúra fejlesztése).

A hajdúszoboszlói szolgáltatók magas szintű idegenforgalmat bonyolítanak le, de szeretnének még jobban felkészülni a román turisták fogadására és kiegészíteni az élmény-kínálatot a hegyi turizmussal. A partnerséggel mindkét helységben megépül egy-egy turisztikai iroda, és a szakemberek olyan ajánlatot állítanak össze, mely tartalmazza a fürdővárosi és a hegyi lehetőségeket is, ezáltal mindkét területet vonzóbbá téve az európai turisták számára. Hajdúszoboszlón a turisztikai információs iroda a strand főbejáratánál, míg Réven az inkubátorház a régi polgármesteri hivatal helyén épül majd. A 2011. március 1 - 2012. december 31. között megvalósuló 552,633,86 Eurós összköltségvetésű projektben a révi önkormányzat része 366.236,57 Euró, a Hajdúszoboszlói önkormányzaté 146.479,34 Euró, míg a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesületéé 19.205,84 Euró. A saját hozzájárulások a román partner esetében 2,53%, míg a magyar partnerek esetében 6,30% illetve 6,60%.

dsc_0287Az irodabelső berendezése az Észak-Alföldi Regionális Operatív Program (ÉAOP-2.1.3-2009-0005) „Hajdúszoboszló új minőségű turisztikai menedzseléséért” pályázat és Hajdúszoboszló Város Önkormányzata finanszírozásával készült el.

Az új turisztikai iroda és tourinform átadásával szebb környezetben és frekventáltabb helyen tájékoztatják a vendégeket a front office iroda dolgozói, így növelve a vendégek informáltságát, kellemesebbé téve a felüdülőhelyen történő időtöltésüket.

img_7045„A szakmához értők, az abban dolgozók számára különös jelentőséggel bír ez az aktus, és- mint ahogyan a világon azt az egyezményes betű kifejezi- jelképesen is felteszi a pontot az I-re. Az új turisztikai iroda átadásával a mostanra már intézményesült helyi turizmusirányítás végre méltó helyére kerül. Megérdemelte már ezt az a város, amelyik Európa dinamikusan fejlődő, legnagyobb fürdőjével büszkélkedhet és évről-évre imponáló eredményeket produkál. De kiérdemelte ezt a turisztikai szolgáltatók népes közössége is, akik nélkül nincs értékes vonzerő és nincs komplex termék sem. És végül, de korántsem utolsósorban az új iroda az ideérkező vendégeknek jelenti majd a legtöbbet, mert nem csupán korszerű, funkcionálisan jól használható, informatív fizikális tere lesz a minőségi ügyfélkezelésnek, hanem azt is üzeni, hogy nálunk a vendég valóban az első!” – mondta Máté Lajos a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesületének elnöke a megnyitón

 

A megnyitó pillanatait, a rormán sajtó tiszteletére szervezett programokról készült képeket, a két település polgármesterének nyiltakozatát az alábbi videóban nézhetik meg.

 

 

 

IMG_7064A román sajtó munkatársai útjuk során megtekintették a HUNGAROSPA több létesítményét, az új TDM Tourinform irodát és bepillantást nyerhettek a híres magyar vendégszeretetbe a Tuba Tanyán, Rápolti István tulajdonos jóvoltából.

Hozzászólások   

 
+1 #1 Guest 2012-06-04 23:00
Kérdés!
Egy TDM iroda , hogyan engedheti meg magának, hogy hétvégén és ünnepnapokon zárva tart. Ők nem a desztináció turizmusának megtartását és fejődését hivatottak szolgálni??? A turizmus egy non-stop gazdasági profitorientált gazdasági ágazat.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)