Payday Loans
2018 március 18, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Osztálykirándulás nem- kapcsolatfelvétel igen

kiskpAz elmúlt év nyarán, pontosan 2011. július 7-én a képviselőtestület úgy döntött, hogy delegációt küld Kínába. A cél az idegenforgalom fellendítése, és hogy minél több kínai befektető városunkba helyezze el tőkéjét. Mivel az elmúlt évre az volt a jellemző, hogy szinte minden jelentősebb települést kínai küldöttek látogattak meg, nem maradhattunk ki mi sem a sorból. A kapcsolatfelvétel első lépéseként 2011. júliusában kínai vendégek érkeztek városunkba, akiket a hivatalban Dr. Sóvágó László polgármester fogadott, majd miután a vendégek megebédeltek a Kemencés csárdában, egy rövid sétát tettek a strandon.

 

DSC_0251 Többek szerint tavaly nyáron nagyon tetszett a vendégeknek  városunk és a gyógyfürdő. Kínai részről nagy volt az érdeklődés, mindent fotóztak és filmeztek, amerre csak jártak. A lelkesedés  óriási volt és elkezdődött a szervezkedés a kínai útról. Az első nekirugaszkodásra egy igen népes csoport kiutaztatásáról döntött a testület. Az első verzió szerint, hat képviselő utazott volna közpénzből Kínába. A szavazás eredménye 10 igen és 2 tartózkodás volt.

 

A 10 igen: Kocsis Róbert, Majoros Petronella, Harsányi István, Dr.Rácz Tiborné, Örvendi László, Dr. Papp Jenő, Radácsi Gusztáv, Tóth Attila, Kanizsay György Béla, Máté Lajos.

Tartózkodott: Dr. Sóvágó László és Marosi György Csongor. A határozat szerint:2011. szeptember 17-19 között  Hebei tartomány Lanshang városában tartandó tematikus kiállításra a polgármester vezetésével városi szintű delegáció utazik Kínába.

DSC_0289Akkor ennyit lehetett megtudni a nyílt ülésről, azt hogy kik mehetnek, azt zárt ülésen döntötték el a képviselők. A kiutazók névsora a következő volt: 1, Dr. Sóvágó László polgármester, 2. Dr. Rácz Tiborné, 3. Harsányi István, 4. Örvendi László, 5. Máté Lajos, 6. Tóth Attila.

A Szoboszlói Színes stábja 2011. augusztusában érdeklődött Dr. Sóvágó László polgármestertől, hogy mennyibe is fog ez kerülni az önkormányzatnak. Akkor polgármesterünk még pontos összeget nem tudott mondani, de azt közölte, hogy a költségek csökkentése érdekében  megpróbálja egy későbbi időpontra szervezni az utazást, mert ebben az időszakban csak a repülőjegy ára 1,5 millió forint.

Ezt követően hónapokig ment még a huzavona, hogy ki utazzon. Volt, aki visszalépett, míg végül a többség belátta, hogy nem tenne jót a közhangulatnak ez az út, és most nem engedheti meg magának a város, hogy ilyen népes delegációt utaztasson közpénzen Kínába.

Végül zárt ülésen olyan határozat született, hogy Dr. Sóvágó László polgármester és Harsányi István képviselő utazhat. Így április 17-24-ig Csonkingban, Hangzuban és Pekingben ismerkedhettek a helyi nevezetességekkel.  Nézzék meg mit mondott Dr. Sóvágó László polgármester a kapcsolatfelvétel eredményéről.

 

 

 

Szoboszlói Színes– Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Színes

Kiss Klára - Tel.: +36 30 299 8921, Buzási László - Tel: +36-30 773 0781

E-mail: szoboszloiszines@hotmail.com - szoboszloihirek@t-online.hu

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Gorkíj utca 2.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)