Payday Loans
2024 március 28, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

A fokozott ellenőrzés első hetének gyors mérlege

rendor_03A Magyar Köztársaság Rendőrsége által 2009. évben végrehajtott „Közbiztonsági Háló” programnak köszönhetően az ismerté vált bűncselekmények száma országos szinten 17 %-kal csökkent. A program végrehajtásában a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság is részt vett elsősorban a bűncselekmények elkövetése szempontjából veszélyeztetettnek minősített Nádudvar és Hajdúszovát településeken.
 

  A fokozott ellenőrzések eredményeként Nádudvaron 22 %-kal, míg Hajdúszováton 16.2 %-kal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma. Az Országos Rendőr-főkapitányság a tavalyi eredményekre tekintettel a „Közbiztonsági Háló” program folytatását rendelte el.

  A meghatározott szempontok alapján a kapitányság illetékességi területén található települések közül Nádudvar várost és Hajdúszovát községet veszélyeztetett, míg Hajdúszoboszló várost, Nagyhegyes községet, valamint Ebes községet veszélyeztettettnek nem minősíthető kategóriába soroltuk.

  A veszélyeztetett településeken heti három alkalommal hat órában, a veszélyeztetettnek nem tekinthető településeken heti egy alkalommal hat órában tartunk fokozott ellenőrzéseket a bűncselekmények elkövetése szempontjából veszélyeztetett időszakban, és helyeken.

  A fokozott ellenőrzések végrehajtását 2009. március 1-én kezdtük el.

  A fokozott ellenőrzés első hetében 14 fő rendőr 84 órában teljesítette a feladatát, mely során 34 fő került igazoltatásra, 7 fővel szemben 36.000.-Ft összegben szabtak ki helyszíni bírságot, és további 4 fővel szemben kezdeményeztek közlekedési szabályok megsértése miatt szabálysértési eljárást, a feljelentett személyek közül 1 fő járművezető ittasan vezette kerékpárját.

rendor_1rendor_2rendor_4

   A közterületen elkövetett bűncselekmények, és a vagyon elleni dilektumok elemzése során megállapítható, hogy a fokozott ellenőrzés első hetében a korábbi év hasonló időszakát alapul véve a veszélyeztetett településeken stagnált, míg a veszélyeztetett nem tekinthető településeken hárommal emelkedett a bűncselekmények száma.
Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)