Payday Loans
2024 április 28, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

A fokozott ellenőrzés első hetének gyors mérlege

rendor_03A Magyar Köztársaság Rendőrsége által 2009. évben végrehajtott „Közbiztonsági Háló” programnak köszönhetően az ismerté vált bűncselekmények száma országos szinten 17 %-kal csökkent. A program végrehajtásában a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság is részt vett elsősorban a bűncselekmények elkövetése szempontjából veszélyeztetettnek minősített Nádudvar és Hajdúszovát településeken.
 

  A fokozott ellenőrzések eredményeként Nádudvaron 22 %-kal, míg Hajdúszováton 16.2 %-kal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma. Az Országos Rendőr-főkapitányság a tavalyi eredményekre tekintettel a „Közbiztonsági Háló” program folytatását rendelte el.

  A meghatározott szempontok alapján a kapitányság illetékességi területén található települések közül Nádudvar várost és Hajdúszovát községet veszélyeztetett, míg Hajdúszoboszló várost, Nagyhegyes községet, valamint Ebes községet veszélyeztettettnek nem minősíthető kategóriába soroltuk.

  A veszélyeztetett településeken heti három alkalommal hat órában, a veszélyeztetettnek nem tekinthető településeken heti egy alkalommal hat órában tartunk fokozott ellenőrzéseket a bűncselekmények elkövetése szempontjából veszélyeztetett időszakban, és helyeken.

  A fokozott ellenőrzések végrehajtását 2009. március 1-én kezdtük el.

  A fokozott ellenőrzés első hetében 14 fő rendőr 84 órában teljesítette a feladatát, mely során 34 fő került igazoltatásra, 7 fővel szemben 36.000.-Ft összegben szabtak ki helyszíni bírságot, és további 4 fővel szemben kezdeményeztek közlekedési szabályok megsértése miatt szabálysértési eljárást, a feljelentett személyek közül 1 fő járművezető ittasan vezette kerékpárját.

rendor_1rendor_2rendor_4

   A közterületen elkövetett bűncselekmények, és a vagyon elleni dilektumok elemzése során megállapítható, hogy a fokozott ellenőrzés első hetében a korábbi év hasonló időszakát alapul véve a veszélyeztetett településeken stagnált, míg a veszélyeztetett nem tekinthető településeken hárommal emelkedett a bűncselekmények száma.
Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. április 28., vasárnap, Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)