Payday Loans
2024 április 25, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Az Aqua-Palace Élményfürdő ünnepélyes átadása

DSC_0207Március 18-án került sor az Aqua-Palace Fedett Élményfürdő ünnepélyes átadására Hajdúszoboszlón. Az ünnepségre több, mint 300 vendéget hívtak.

 

 

 

     A 4,8 milliárd forint értékű beruházást a Hungarospa Zrt.  az Európai Unió és a Magyar Állam 2,25 milliárd Ft támogatásával valósította meg. Régi álom valósult meg ezzel a fejlesztéssel Hajdúszoboszlón. Egy fedett élményfürdő szükségessége már 2002-ben a Széchenyi Terv fejlesztés kapcsán megfogalmazódott, hiszen ez valóban régóta hiányzó láncszeme Hajdúszoboszló turizmusának, de az akkori fejlesztésből kimaradt.

   Később az NFT1 keretében pályázatot is nyújtott be Hajdúszoboszló Város Önkormányzata, de forrás hiányában nem valósulhatott meg az élményfürdő. Előzetes megvalósíthatósági tanulmány és engedélyes terv is rendelkezésre állt, amikor 2007. július 25-én a kormány kiemelt projektként nevesítette a fejlesztést. A részletesen kidolgozott pályázatot a kiviteli tervekkel 2007. október 31-én nyújtotta be a Hungarospa Zrt.  A Támogatási Szerződés aláírására 2008. április 29-én, majd az ünnepélyes Alapkőletételre  2008. augusztus 8-án  került sor.

   A kivitelezés 20 hónap alatt zajlott. Az építési naplóba az első bejegyzés 2008. június 6-án történt, a műszaki átadás időpontja 2010. február 15. volt.

    Március 1. óta már fogadja a vendégeket a vízipalota, az ünnepélyes átadásig a terheléses próbaüzem folyik.  Nyitási akcióval is kedveskednek a vendégek számára, hiszen a szaunavilág ingyenesen vehető igénybe. Nemcsak belföldről, hanem a környező országokból is nagy az érdeklődés, az első két hétvégén már teltház volt.

   Az élményfürdő egész évben egyedi, magas színvonalú, változatos szolgáltatásokat nyújt minden generáció számára.  A turisztikai kínálat bővítésével nem titkolt cél a szezon széthúzása, a vendégforgalom növelése, nemcsak Hajdúszoboszlón, hanem az egész régióban. A projektet megvalósító Hungarospa Zrt. együttműködésre törekszik a régió turisztikai szolgáltatóival.

 

 

 

 

    Az Aqua-Palace Élményfürdő 15000 m2-en, egyszerre 1000 fő befogadására alkalmas. A létesítmény Európa legnagyobb fürdőkomplexumának részeként jött létre, közvetlen összeköttetéssel a gyógyfürdővel és a stranddal.    Az Aqua-Palace  vízipalota 3 épületrészből  (élményfürdő épület, szörf épület squash épület), valamint egy új strand bejáratból áll. A projekt keretében parkolók is létesültek.

DSC_0255DSC_0294DSC_0281

   Az élményfürdő épületben fürdővilág, gyerekvilág, szauna világ, uszoda és privátfürdők létesültek. A fürdőszolgáltatásokat sok-sok wellness és fitness szolgáltatás, vendéglátó egységek egészítik ki. Az élményfürdő egyediségét a kisgyermekes családoknak nyújtott Magyarországon egyedülálló kínálat, a 2 pályás víziszörf, a különböző korokat és helyszíneket megidéző egyedi, exkluzív élménymedencék adják.
Az eseményen készült fotók megtekinthetőek a Képgalériában!

Hozzászólások

 
+2 #1 ubi40 2010-03-23 17:51
Szép szép,de a helyi vállalkozók hol voltak amikor épült? :sad:
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)