Payday Loans
2024 április 23, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Pollenjelentés

taavszA 10. héten a hideg és a havazás miatt országszerte erősen leesett a pollenterhelés, csak a hét utolsó napjaiban emelkedett ismét.

 

 

 

    Miskolc kivételével mindenütt az éger (Alnus) virágpora van jelen legnagyobb mennyiségben a csapdákban - a legmagasabb terhelés Pécsett és Mosdóson volt, de a nagyon magas szintet itt is csak a hét utolsó napján érte el, ekkor még néhány állomáson regisztráltak magas szintet, ettől eltekintve azonban közepes, illetve alacsony koncentrációt mértek. A mogyoró (Corylus) pollenkoncentrációja magas szintet a héten egy állomáson sem ért el, közepes szintet is csak 8 városban és csak a hét második felében mértek.

    A ciprus- és tiszafafélék (Cupressaceae/Taxaceae) és a juhar (Acer) pollenjének mennyisége egy-egy városban és legfeljebb egy-két napra érte el a közepes szintet, a szil (Ulmus) pollenjéből Veszprémben regisztráltak közepes szintet a hét utolsó napján. Néhány állomáson alacsony koncentrációban monitorozták a csapdákban a nyír (Betula), a fenyőfélék (Pinaceae) és a kőris (Fraxinus) pollenszemeit is.

  Az allergén gombaelemek koncentrációja is lecsökkent a héten - közepes szintet csak Debrecenben, Győrött és Zalaegerszegen ért el.

 

Dr. Lehel Ferenc

kistérségi tisztifőorvos

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)