Payday Loans
2024 április 26, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

MDF: Hajdú-Biharban sikeres volt a "nulladik forduló"

mdf0Sikeres volt a "nulladik forduló", az ajánlószelvények összegyűjtése az MDF számára Hajdú-Biharban, ebben a megyében a pártnak minden választókörzetben sikerült jelöltet állítania - mondta Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke szerdai debreceni sajtótájékoztatóján.

   A politikus a párt jelöltjeinek bemutatásakor kiemelte: a Fidesz-KDNP-n, az MSZP-n és a Jobbikon kívül csak az MDF-nek sikerült "hiány nélkül felállnia" Hajdú-Biharban. A párt célja, hogy a választások után legalább két megyei politikusa tagja legyen az Országgyűlésnek - fejtette ki, hozzátéve, hogy Hajdú-Bihar az egyetlen megye az országban, ahol minden körzetben el tudnak indulni a jelöltjeik.

    Az MDF színeiben a megye 1-es számú körzetében (Debrecen) Danka Beáta pénzügyi tanácsadó, a 2-esben (Debrecen) Szani Bernadett művelődésszervező, a 3-asban (Debrecen) Kovács Edit     politológus a 4-esben (Hajdúhadház) Komor Sándor alpolgármester, az 5-ösben (Berettyóújfalu) Lakatos Tibor, az MDF megyei elnöke, a 6-osban (Püspökladány) Tóth István vállalkozó, a 7-esben (Hajdúszoboszló) Makay Zsolt, a 8-asban (Balmazújváros) Joó Szabolcs agrármérnök, a párt országos elnökségének tagja, a 9-esben (Hajdúböszörmény) pedig Iván Alfréd vállalkozó indul a voksokért.

mdf3mdf7
  Az MDF Hajdú-Bihar megyei listáját Lakatos Tibor vezeti, őt követi Szeifert Ferenc, Berettyóújfalu polgármestere, majd Kovács Edit    , Radácsi Gusztáv és Makay Zsolt, aki egyben az országos lista harmadik helyét is elfoglalja. Makay Zsolt kiemelte a negyedik helyre sorolt Radácsi Gusztávot, aki 1988-ban lett először tagja a hajdúszoboszlói képviselő-testületnek, és annak 1994 óta függetlenként folyamatosan tagja. A képviselő párton kívüli civilként került fel a listára, ezzel jelenítve meg azt pártjukban is a politikai megújulást, amire az országnak láthatóan nagy igénye van - fogalmazott.

   A választási esélyekről szólva bizakodásának adott hangot, szerinte ugyanis a korábbi választásokon is mindig jobban szerepeltek annál, amit az előrejelzések mutattak. A kampány kapcsán úgy fogalmazott: most egy "virtuális vetélkedés" folyik, hiszen az MDF-en kívül más párt nem meri őszintén elmondani a programját. "Bízunk benne, hogy nem kell egy újabb őszödi traumát átélniük a választóknak, bízunk abban, hogy az MDF őszinte, nyílt programja mellé minél többen fognak felsorakozni" - zárta gondolatait Makay Zsolt.

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)