Payday Loans
2018 február 21, szerda
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Nehéz napjuk lesz a képviselőknek csütörtökön

DSCN0030Ma tartja decemberi ülését városunk képviselőtestülete. Már megszokhattuk, hogy minden hónapban van egy-két rázósabb napirendi pont, amin jól elvitatkozhatnak városunk döntéshozói. Az élet úgy hozta, hogy most ebből a típusból több is lesz.

 


Ilyen mindjárt az első napirend, ahol az államosított iskolákat kiszolgáló, most létrehozott új költségvetési intézmény, a Hajdúszoboszlói Iskolaműködtető Központ működéséről döntenek. Következő napirend arról szól, hogy ki fogja vezetni az új intézményt? A harmadik napirendi pont sem sokkal kellemesebb, miután az állam kifarol a múzeumok fenntartása alól is így a hajdúszoboszlói múzeumok is visszakerülnek a város kezelésébe. Szó lesz még a szemétszállítás díjának megállapításáról, valószínű nem csökkenteni akarják a díjat, megállapítják a bölcsődei térítési díjakat, döntenek pót-előirányzati igényről több intézménynél, döntenek még a nyersanyagnormák meghatározásáról, és a 2013-as költségvetés tervezett koncepciójáról is. Azt is, nap mint nap halljuk továbbra sincs megszorítás, de azért még a helyi tömegközlekedés szétzúzása meg kell, hogy történjen a közeljövőben. Buszjáratok szűnnek meg, jegyárak emelkednek.

Most döntenek arról is, hogy jövőre ismét „csak” a kötelező egy közmeghallgatás legyen, mert a választ is tudjuk: úgy sincs rá igény, úgy sem jön el senki.

Napirenden lesz még  a Járóbeteg Ellátó Centrum és az egészségügyi alapellátás minimumfeltételének biztosítása.

Ezt a rengeteg, egyenként is sokkoló hírt hacsak lehet ne vegye senki nagyon a szívére, mert a temetői szolgáltatások díjai is emelkednek január 1-től.

Az ülés után, az elfogadott önkormányzati határozatokról beszámolunk.

 

Szoboszlói Színes– Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Színes

Kiss Klára - Tel.: +36 30 299 8921, Buzási László - Tel: +36-30 773 0781

E-mail: szoboszloiszines@hotmail.com - szoboszloihirek@t-online.hu

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Gorkíj utca 2.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)