Payday Loans
2024 április 24, szerda
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Hatvan perc figyelem Földünknek

archive16Három évvel ezelőtt egyedi kezdeményezés indult Ausztráliában, melynek célja a környezetvédelem mellett a figyelemfelkeltés volt. A Természetvédelmi Világalap (WWF) ezzel a gesztussal próbálja tudatni az emberekkel, hogy milyen óriási veszélyeket rejt magában az éghajlatváltozás.

 

 foldorajaMa már senkinek nem újdonság, ha egy egész szigetet vagy félszigetet elönt az óceán, ha emberek tízezrei halnak meg egy földrengésben, vagy ha tucatnyi település teljes lakosságát kell kitelepíteni egy hurrikán vagy vulkánkitörés miatt. Sajnos hozzászoktunk az efféle hírekhez, bár minden alkalommal megrendít minket egy-egy ilyen katasztrófa. Ennek okai között legfőbb helyen az ember áll, hiszen mi vagyunk a klímaváltozás elsődleges okozói.

 

Aki tenni szeretne azért, hogy Földünk tisztább, élhetőbb és egészségesebb legyen, az 2010. március 27-én este fél kilenctől egy órára kapcsolja le otthonában a villanyt és az elektromos berendezéseket, így jelezvén, hogy fontos számára bolygónk jövője.

S aki az elektromosságtól mentes órától tartana, az gondoljon csak bele, száz évvel ezelőtt még milyen mindennapos volt, hogy este a család a gyertya fényénél ül össze egy jó kis beszélgetésre, televízió, számítógép és más virtuális „családtag” nélkül. Nosztalgiázzunk hát egy kicsit, s amellett, hogy Földünkön segítünk, beszélgessünk egy jót otthonunkban vagy sétáljunk egyet az utcán.

 

Az ötlet népszerűségét mutatja az is, hogy az első évben két és fél millió ember, a második évben már ötven millió ember vett részt a kezdeményezésben.

Idén nem csak a háztartások, de az utcák, középületek (pl. Eiffel-torony, Empire State Building, stb.) is részesei lesznek a megmozdulásnak.

Magyarországon ugyanígy, több tíz település, több száz intézmény és magánvállalat csatlakozott, sőt, népszerű internetes oldalak is. A Szoboszlói Színes munkatársai is úgy gondolják, hogy kötelességünk odafigyelni bolygónkra, így szombat este fél kilenctől fél tízig elsötétül az oldalunk.

 

Reméljük, nagyon sokan csatlakoznak hozzánk!

 

      

Hozzászólások

 
+2 #1 Guest 2010-03-27 10:23
Családommal mi is csatlakozunk a kezdeményezéshe z, szerintünk is nagyon fontos! Örülünk, hogy a Szoboszlói Színes is figyel ilyen eseményekre!Nag yon jó az oldal, gratulálunk!
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)