Payday Loans
2024 május 17, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Elfogták az idősek kirablóit-bilincsben a banda

kep_1Összehangolt akció keretében 2013. január 15-én a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Terrorelhárítási Központ /TEK/ műveleti egységeivel közösen elfogták azokat a hajdúböszörményi férfiakat, akik a megalapozott gyanú szerint időseket raboltak ki Hajdúböszörményben.

 

A 2012. év tavaszán kezdődött bűncselekmények során az elkövetők a többségében egyedül élő nyugdíjasokra éjszaka törték rá az ajtót, majd a lakást átkutatva ékszereket és készpénzt vittek el. Az időskorú sértetteket fenyegetéssel, néhány esetben bántalmazással kényszerítették értékeik átadására.
A megye rendőreinek összehangolt munkája, valamint a széleskörű adatgyűjtés eredményeként 2013. január 15-én hajnalban hajdúböszörményi lakásukban elfogták azokat a személyeket, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmények elkövetésével. Tekintettel arra, hogy a férfiak erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt már korábban összetűzésbe kerültek a hatóságokkal – valamint a rendelkezésre álló információk alapján feltételezhető volt, hogy szökésüktől tartani lehet –, ezért a nyomozók az elfogás végrehajtásához a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. Az elfogott férfiakat a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra állítottak elő, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették őket.
Az őrizetbe vett 5 elkövetővel szemben (18-32 év közöttiek) a további eljárást rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

 

 



A Debreceni Városi Bíróság 2013. január 17-én délután az elkövetők előzetes letartóztatását rendelte el.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

kep_1

kep_2

kep_3

TEK_felvetel_2

TEK_felvetel_3

Szoboszlói Színes– Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. május 17., péntek, Paszkál napja van. Holnap Erik és Alexandra napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)