Payday Loans
2024 április 20, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Vida Lajos legújabb könyve

IMG_6240-007A Magyar Kultúra Napját ünneplő programok egyike volt Hajdúszoboszlón  Vida Lajos: Szilfákalja utca című könyvének bemutatója, melyet a Kovács Máté Művelődési Központ és könyvtár szervezett.  2013. január 21-én este a művelődési központban gyűltek össze az érdeklődők, akiket Berényiné Szilaj Ilona köszöntött.

 

 

Személyes élményeit is megosztotta a jelenlévőkkel; elárulta, hogy épp Vida Lajos volt a művelődési ház igazgatója, amikor ő az intézmény munkatársa lett, és nem gondolta, hogy valaha ő nyitja meg  egykori felettese könyvbemutatóját.
A helyszínen kézbe is lehetett venni a vaskos kötetet. Vida Lajos maga sem gondolta, hogy ilyen nagy lesz a mérete, ilyen terjedelmes mű születik. Az írásokat a Szókimondó már közölte- derült ki  Papp András (író, a Szókimondó főszerkesztője ) és a szerző beszélgetéséből. Olvashatunk városunk korábbi polgármestereiről, a városhoz a régmúltban kötődő emberekről, személyes kedvencekről.
S hogy honnan ered a cím, Szilfákalja utca? Az előszóból máris kiderül. A helyi lakosoknak mély, tartalmas jelentést hordoz. Kinek-kinek élmények, emlékképek fűződnek hozzá. „ A szoboszlóiaknak a Szilfákalja utca azt jelenti, amit a debrecenieknek a Piac utca, a fővárosiaknak az Andrássy út, mint Adynak Párizsban a Szent Mihály útja.” Az utca korábbi elnevezéséről, története alakulásáról minden kiderül, ha Önök is forgatják majd a lapokat! Jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Fantasztikusan nagy és szerteágazó az a tudás, mellyel Vida Lajos rendelkezik. A találkozón azt is megtudtuk, rengeteg terve van még, több kiadást is tervez a jövőben. Munkájához sok sikert, jó egészséget kívánunk! Gratulálunk a könyvhöz!

IMG_6211-001

IMG_6216-003

IMG_6214-002

IMG_6218-004

IMG_6226-005

IMG_6233-006

IMG_6243-008

IMG_6240-007

 

Szoboszlói Színes: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)