Payday Loans
2024 május 17, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Rendőrségi hírek megyénkből

DSC_0018A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. február 01-én több esetben is intézkedniük kellett a rendőröknek. Az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el és 43 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 4 személyt körözés miatt, 1 főt pedig – az ország területén – jogellenes tartózkodása miatt. Megyénk közútjain két könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Elfogták a rongálót

Rongálást vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás az ellen a debreceni férfi ellen, aki Debrecenben a Kassai úton lévő egyik társasházban (2013. február 1-jén délelőtt) az öklével betört egy ablaküveget. Az 58 éves férfit a rendőrök elfogták és előállították a kapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták. A rongáló ellen – szabadlábon hagyása mellett – folytatódik a nyomozás.



Vaskerítést loptak

Egy mikrobusz vezetőjét állították meg Hosszúpályiban a helyi rendőrök 2013. február 1-jén délelőtt. A gépkocsiban a vezetőn kívül még három férfi tartózkodott, akiket szintén igazoltattak a járőrök, majd átvizsgálták a jármű utasterét is. A gépkocsiban fémkerítés elemeit szállították a helyi férfiak, az eredetüket azonban tudták igazolni a rendőröknek. Még a helyszínen kiderült, hogy a kerítéselemeket a rendőri ellenőrzés előtt a településen lopták el egy ingatlanról.

A négy (18-42 éves) férfit a járőrök elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol „dolog elleni erőszakkal, nagyobb értékre elkövetett lopás” bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták őket. Ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – folytatódik a nyomozás.

Üzletekből loptak

Tulajdon elleni szabálysértés miatt kellett intézkedniük (2013. február 1-jén a délutáni órákban) a debreceni járőröknek 3 férfivel szemben. Az elkövetők üzletekből loptak Debrecenben, de a biztonsági őrök tetten érték őket és erről értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező járőrök elfogták a tolvajokat és előállították a kapitányságra, ahol meghallgatásukat követően őrizetbe vették őket. Ellenük, tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatódik az eljárás.

Körözték

A rendőrök egy helyi férfit igazoltattak 2013. február 1-jén az esti órákban Debrecenben, akiről kiderült, hogy a Debreceni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki ellene. A 38 éves férfit ezért előállították a járőrök a kapitányságra és őrizetbe vették.

Együtt italoztak, majd kirabolta

Közös italozást követően leütötte alkalmi ismerősét egy Pocsaji férfi 2013. február 1-jén éjszaka. A sértett kerékpárjával közlekedett Pocsajban, amikor – eddig tisztázatlan körülmények között – leütötte az a 23 éves férfi, akivel korábban (az esti órákban) együtt italozott. Az 55 éves helyi férfi az ütéstől kerékpárjával felborult. Az elkövető ekkor a másik férfi zoknijában tartott készpénzt kivette, majd azt eltulajdonítva, elmenekült a helyszínről. A sértett a bűncselekmény során könnyű sérüléseket szenvedett.

A bejelentést követően a rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és rövid időn belül a lakásán elfogták a rablót, akit előállítottak a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták a nyomozók, majd őrizetbe vették.


Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Szoboszlói Színes– Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. május 17., péntek, Paszkál napja van. Holnap Erik és Alexandra napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)