Payday Loans
2024 április 23, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Aktív balesetmegelőzés

DSC_0003A Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság március 24-én tartotta elnökségi ülését, ahol a szakemberek eredményekről és tervekről számoltak be.

 


 

   Az ülést Dr. Fekete  Csaba rendőr dandártábornok, megyei főkapitány nyitotta meg, majd Aranyi István rendőr ezredes az első napirendi pont keretében a megye baleseti statisztikájáról szólt.

   Az összefoglalóból megtudhattuk, egészen 1974-ig kell visszamenni az időben, hogy kevesebb személyi sérüléssel járó közúti balesetet számoljunk, mint 2009-ben. Tavaly 16 százalékkal csökkent a balesetek száma Hajdú-Biharban az előző évekhez képest, persze mindez nem véletlen. Minden bizonnyal kellett hozzá a helyszíni bírságok összegének emelése, a kollektív felelősség és a no tolerancia bevezetése, és persze az erős sajtókampány. A nagy munkába a rendőrség három éve fogott bele és az eredmények szépen jönnek, ám a szakemberek nem elégedettek. Véleményük szerint senkinek nem kellene megsérülni és meghalni az utakon közlekedés közben. Aranyi István szerint a balesetmegelőzés kapcsán nem az a lényeg, hogy a csillagos égig emeljék a büntetéseket, sokkal inkább az, hogy megtalálják az okokat, melyek balesethez vezetnek és megszüntessék azokat. Ehhez hívják segítségül a Debreceni Egyetem kutatóit. A baleseti okok között szerepel fáradtság, idegesség, ingerlékenység, melyekre sokkal jobban oda kellene figyelni. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságot Fehér Gyula százados, a közlekedési osztály vezetője képviselte a megbeszélésen.

 DSC_0002DSC_0004balesetmegelozes

   Az ülésen az is kiderült, nem célirányos a balesetmegelőzés, valamint nincs se közép, se hosszú távú koncepciója a rendőrségnek. Ezen szeretnének változtatni és a cél érdekében még szélesebb körben népszerűsíteni a balesetmegelőzési programot. A balesetek elkerülése végett szeretnék felvenni a kapcsolatot civil szervezetekkel, nyugdíjas klubokkal és diszkóba, szórakozóhelyekre is járnának az ügy érdekében!

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)