Payday Loans
2024 május 01, szerda
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Aktív balesetmegelőzés

DSC_0003A Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság március 24-én tartotta elnökségi ülését, ahol a szakemberek eredményekről és tervekről számoltak be.

 


 

   Az ülést Dr. Fekete  Csaba rendőr dandártábornok, megyei főkapitány nyitotta meg, majd Aranyi István rendőr ezredes az első napirendi pont keretében a megye baleseti statisztikájáról szólt.

   Az összefoglalóból megtudhattuk, egészen 1974-ig kell visszamenni az időben, hogy kevesebb személyi sérüléssel járó közúti balesetet számoljunk, mint 2009-ben. Tavaly 16 százalékkal csökkent a balesetek száma Hajdú-Biharban az előző évekhez képest, persze mindez nem véletlen. Minden bizonnyal kellett hozzá a helyszíni bírságok összegének emelése, a kollektív felelősség és a no tolerancia bevezetése, és persze az erős sajtókampány. A nagy munkába a rendőrség három éve fogott bele és az eredmények szépen jönnek, ám a szakemberek nem elégedettek. Véleményük szerint senkinek nem kellene megsérülni és meghalni az utakon közlekedés közben. Aranyi István szerint a balesetmegelőzés kapcsán nem az a lényeg, hogy a csillagos égig emeljék a büntetéseket, sokkal inkább az, hogy megtalálják az okokat, melyek balesethez vezetnek és megszüntessék azokat. Ehhez hívják segítségül a Debreceni Egyetem kutatóit. A baleseti okok között szerepel fáradtság, idegesség, ingerlékenység, melyekre sokkal jobban oda kellene figyelni. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságot Fehér Gyula százados, a közlekedési osztály vezetője képviselte a megbeszélésen.

 DSC_0002DSC_0004balesetmegelozes

   Az ülésen az is kiderült, nem célirányos a balesetmegelőzés, valamint nincs se közép, se hosszú távú koncepciója a rendőrségnek. Ezen szeretnének változtatni és a cél érdekében még szélesebb körben népszerűsíteni a balesetmegelőzési programot. A balesetek elkerülése végett szeretnék felvenni a kapcsolatot civil szervezetekkel, nyugdíjas klubokkal és diszkóba, szórakozóhelyekre is járnának az ügy érdekében!

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. május 01., szerda, Fülöp, Jakab és Zsaklin napja van. Holnap Zsigmond napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)