Payday Loans
2024 április 28, vasárnap
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Húsvéti fokozott ellenőrzés

igazoltatas1Amint azt a korábbi évek tapasztalatai is alátámasztják, a húsvéti ünnepek ideje alatt közútjainkon és egyben a határátkelőhelyeken is a forgalom növekedésével kell számolni.
 
Sokan döntenek úgy, hogy az ünnepek adta szabadidejüket lakóhelyüktől távol töltik, vagy éppen családjukhoz utaznak haza, hogy velük töltsék el ezt az időt. Emellett ebben az időszakban az ittas, agresszív járművezetők forgalomban történő részvétele is gyakoribb, mint az év többi részében.

Emiatt az ünnepek időszakára - a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan – a Rendőrség fokozott rendőri ellenőrzést tart 2010. április 03. és 2010. április 5. között, amelynek kiemelt céljai:

 - az ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrése,

 - az agresszív, szabályszegő gépjárművezetőkkel szembeni fellépés,

 - a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése,

 - rendőri jelenlét, elősegíti a közlekedési balesetek megelőzését, a közlekedés biztonságának, illetve a közlekedők biztonságérzetének növelését.



Az ellenőrzések helyének megválasztásakor az egyes rendőri szervek figyelembe veszik az ittas, illetve a bódult állapotban történő járművezetés előfordulásának gyakoriságát.
A húsvéti ünnepekhez kapcsolódó időszakban a főközlekedési útvonalakon a forgalmi torlódások, valamint a határátkelőhelyeken a várakozások elkerülése érdekében a Rendőrség már 2010. március 30-tól április 11-ig az autópályák és főútvonalak zavartalan forgalmának biztosítására, a határátkelőhelyekre vezető útvonalakra, a bevásárlóközpontok és üdülőhelyek közelében lévő utakra kiemelt figyelemmel lesznek.

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. április 28., vasárnap, Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)