Payday Loans
2024 április 26, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Húsvéti nyuszis muffin

recept1Ősidők óta így van ez: a gyermekek legnagyobb vágya húsvét idején a nyuszi. Pici, aranyos és szeretnivaló. Mi most egy olyan megoldást kínálunk, mellyel ugyanazt a hatást érhetjük el, sőt, az ünnepek elteltével azon sem kell törni a fejünket, hogy kinek ajándékozzuk oda a nyuszikat, ha már nem kellenek a csemetéknek.
 

 

Hozzávalók:

- 15 darab muffin,

- fehér cukormáz,

- kókuszreszelék,

- rózsaszín vagy színes dekor szórócukor,

- francia drazsé vagy dekor gyöngyök az orrhoz és a szemekhez,

- pillecukor a fülekhez és a fogakhoz.

 

recept1

 

Elkészítése:

Ha magunk készítjük a muffint, melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. 12,5 dkg margarint keverjünk krémesre 12 dkg cukorral, majd adjunk hozzá 2 db tojást és keverjük simára. Ezután dolgozzunk bele egy csészényi mazsolát és reszeljük bele egy citrom héját. Egy kávéskanálnyi sütőport keverjünk össze 16 dkg liszttel és apránként adagoljuk a tésztához. Miután alaposan eldolgoztuk, a mignonpapírral kibélelt formákba helyezzük a tésztát és megsütjük.

Díszítéskor először öntsük le a kihűlt muffinokat cukormázzal, majd szórjuk le kókuszreszelékkel.

A muffinok nagyságának megfelelően vágjunk minden nyuszihoz két fület és két kisebb fogat. Próbáljuk őket oválisra faragni. Először tegyük a füleket a helyükre, kenjük le a fülek belsejét mézzel és díszítsük szórócukorral. Ezután jöhetnek a fogak, a szemek, majd az orr. Ha be tudunk szerezni dekorációs tollat, azzal tovább díszíthetjük a nyuszit, például bajuszt készíthetünk neki.

 

ABK

Hozzászólások

 
+1 #1 pmarika@citromail.hu 2010-04-05 17:27
:roll: Nagyon ötletes és aranyos az ötlet. Gratulálok a cukrásznak!!!!
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)