Payday Loans
2024 április 19, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Ízlések és húsvéti sonkák – Önök hogy készítik?

sonkaSzűkebb családi körben kétféle receptet találtam a húsvéti sonka elkészítéséhez.

 

A disznótort követően megfüstölik a sonkát és húsvétkor kezdődnek a további műveletek. Abban mindkét recept megegyezik, hogy vízbe áztatni kell a sonkát főzés előtt egy nappal. Az egyik utasítás szerint bő vízben kell feltenni főni, amibe mindössze ízlés szerint só, bors, babérlevél kell. A másik szerint az előbbieken kívül kell még fokhagyma, vöröshagyma, egy petrezselyem, egy sárgarépa, majoránna, babérlevél. Végül a hosszú főzés után a vízben kell kihűlnie a húsvéti finomságnak.

Ha igazán profik akarunk lenni, még a tormát is magunk készítjük a sonkához! Megtisztítjuk, majd lereszeljük a nyers tormát, ami őrülten csíp, ezért kis lyukú darálón akár darálhatjuk is. Ízesítjük ecettel, sóval, cukorral és egy kis nártium-benzonáttal, hogy a színét ne veszítse el. A nagyon csípős tormát langyos sütőbe kell tenni, így veszít erejéből.

 

Írjanak, Önöknél hogy készülnek a finomságok!

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-04-05 16:58
Szerintem azért kell a vízben kihűlnie, hogy ne száradjon ki!
 
 
0 #1 Guest 2010-04-05 00:36
Én eddig azt hittem, ki kell venni a vízből. Lehet a cikk szerinti receptben, csak azért benne hül ki, mert így veszi át a sokféle ízt, amit bele tesz a szakács.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)