Payday Loans
2024 április 29, hétfő
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Ízlések és húsvéti sonkák – Önök hogy készítik?

sonkaSzűkebb családi körben kétféle receptet találtam a húsvéti sonka elkészítéséhez.

 

A disznótort követően megfüstölik a sonkát és húsvétkor kezdődnek a további műveletek. Abban mindkét recept megegyezik, hogy vízbe áztatni kell a sonkát főzés előtt egy nappal. Az egyik utasítás szerint bő vízben kell feltenni főni, amibe mindössze ízlés szerint só, bors, babérlevél kell. A másik szerint az előbbieken kívül kell még fokhagyma, vöröshagyma, egy petrezselyem, egy sárgarépa, majoránna, babérlevél. Végül a hosszú főzés után a vízben kell kihűlnie a húsvéti finomságnak.

Ha igazán profik akarunk lenni, még a tormát is magunk készítjük a sonkához! Megtisztítjuk, majd lereszeljük a nyers tormát, ami őrülten csíp, ezért kis lyukú darálón akár darálhatjuk is. Ízesítjük ecettel, sóval, cukorral és egy kis nártium-benzonáttal, hogy a színét ne veszítse el. A nagyon csípős tormát langyos sütőbe kell tenni, így veszít erejéből.

 

Írjanak, Önöknél hogy készülnek a finomságok!

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-04-05 16:58
Szerintem azért kell a vízben kihűlnie, hogy ne száradjon ki!
 
 
0 #1 Guest 2010-04-05 00:36
Én eddig azt hittem, ki kell venni a vízből. Lehet a cikk szerinti receptben, csak azért benne hül ki, mert így veszi át a sokféle ízt, amit bele tesz a szakács.
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. április 29., hétfő, Péter napja van. Holnap Katalin és Kitti napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)