Payday Loans
2018 február 21, szerda
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Az előzmények

 

Az október 15-i testületi ülésen Nagy Bálint a FIDESZ hajdúszoboszlói elnöke javaslatára a fideszes képviselők, valamint a magát függetlennek valló Váradi Ferenc és a választások idején a fidesz színeiben induló, majd MSZP-s, MDF-es,  és most lehet újra fideszes Vágó Zsolt asszisztálásával, eltávolították helyéről a HVTV főszerkesztőjét.    

 

 

 

A fidesz helyi szervezete évek óta fogást keresett a helyi tv főszerkesztőjén. Mivel Buzási László soha nem hibázott nagy horderejű ügyekben és mindig a korrekt és kiegyensúlyozott tájékoztatást tartotta szem előtt, a fideszeseknek várni kellett. Aztán szeptemberben elérkezett a nagy nap! Buzási úr betöltötte a 62. életévét és ez már végre elég indok volt ahhoz, hogy véget vessenek az eddig jól működő dolognak. A tv főszerkesztője egyébként testületi ülésen értesült arról, hogy nyugdíjba kell mennie. Ráadásul úgy, hogy neki erről senki nem szólt, sőt úgy, hogy a bizottsági ülésen meg sem szavazták Nagy Bálint javaslatát és a képviselő ennek ellenére testület elé vitte az ügyet.

Az ülést megelőző napokban kitartó lobbi tevékenységet végzett az összes fideszses az ügy érdekében. Leginkább Váradi Ferencet kellett maguk mellett tudni, hiszen a 72 éves politikus, aki pont tíz évvel öregebb a nyugdíjba zavart főszerkesztőnél, nagyon kellet ahhoz, hogy meglegyen a tíz szavazat!

Azt senki meg nem kérdezte a főszerkesztőtől, hogy Ő hogyan tervezte a nyugdíjba vonulást, pedig nem lett volna nehéz produkció. Sokak szerint így lett volna a normális.

Egyébként túl sok ész sem kellett volna hozzá. Buzási László 1994 nyarán kezdte el szervezni a HVTV-t, decemberében már az első adást sugározták és a legutóbbi engedély, amit Buzási úr megkért, 2011 december 31-ig szól. No, pontosan addig szerette volna irányítani Buzási László az általa felépített HVTV-t. Akkor ugyanis a digitális átállás miatt az irányitásával rendszeresen karban tartott adóval együtt lehetett volna kidobni. Sokan tudták is ezt, de úgy látszik nem elegen.

A fideszes politikusok döntésével a lakosság nem ért egyet, szeretnék, ha továbbra is Buzási László vezetné az eddig politikai csatározásoktól mentes helyi szerkesztőséget. Ő biztos csak egy helyről kérne pénzt, nem úgy, mint mások, akik nyugdíj mellett dolgoznak, vagy gondolkodás nélkül felveszik a képviselői juttatásokat is. A HVTV vezetője soha meg nem károsította szülővárosát, mindig legjobb tudása szerint dolgozott, saját felszerelésével egészítette ki, az állandóan alacsony költségvetésű stúdió technikai állományát. Olyan munkatársakkal vette magát körül, akik értéket csak hoztak a szerkesztőségbe, onnan el semmit nem vittek, saját zsebre nem dolgoztak. Olyan csapatot sikerült összekovácsolnia, akiknek minden anyag kapcsán az volt a fontos, hogyan lenne jobb Hajdúszoboszlónak! A HVTV munkáját országosan elismerték és példaként emlegették, mint független sajtó. A fidesz helyi szervezete, legutóbbi döntésével ezt tette tönkre.

Az eltávolítást sikeresen véghez vivő nyolc fideszes és társaik képviselőnek vallják magukat, csak az a kérdés kinek az érdekeit képviselik? Az őket megválasztó lakosokét, vagy pártjukét, netán saját személyes érdekeiket?

Most név szerint olvassák, ki szavazott a helyi tv eddigi jól bevált működése ellen:

Harsányi István

Kocsis Róbert

Majoros Petronella

Nagy Bálint

Örvendi László

Dr. Papp Jenő

Dr. Rácz Tiborné

Szandai Kázmér

Vágó Zsolt

Váradi Ferenc

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Színes

Kiss Klára - Tel.: +36 30 299 8921, Buzási László - Tel: +36-30 773 0781

E-mail: szoboszloiszines@hotmail.com - szoboszloihirek@t-online.hu

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Gorkíj utca 2.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)