Payday Loans
2024 április 24, szerda
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Ismét próbálkoznak elhallgattatni bennünket

hack_01Néhány napja, mióta dagad a trafikmutyi ügy, már többen figyelmeztettek bennünket, hogy legyünk óvatosak, mert ezek semmitől nem riadnak vissza. A szombati „hírözön” után már kaptunk olyan telefont is, hogy örülnek annak, hogy még mindig látható az oldalunk. Nem vagyunk félősek, nem vettük teljesen komolyan a dolgot, pedig úgy látszik, hogy kellett volna!

Ma délután ugyanis feltörték a szoboszloihirek.hu oldalt, és megpróbálták elérhetetlenné tenni honlapunkat. 17 óra 06-kor már a HVG.hu-n, és a hírhatár.hu-n is olvasható volt, hogy átmenetileg csendben vagyunk. Első körben kiment a lábunkból az erő, amikor megtudtuk mi történt, de aztán eszünkbe jutott az a mondás, amit 2009-ben oly sokszor ismételtünk: Minden rosszban van valami jó és reméljük egyszer eljön az az idő, amikor megköszönhetjük a fideszes képviselőknek, hogy kirúgták a HVTV- ből stábunkat. Nos örömmel jelentem közeledik. A Szoboszlói Színes egész csapata nevében mondhatom, jobb bátran az igazat írni, mint sunyi módon hazudni, csúsztatni, elhallgatni. Persze azt is tudjuk, ennek ára van. Igen jelentősen érezhető a negatív diszkrimináció és nem egyszer tetten érhető a politikusok részéről a minősíthetetlen magatartás. Sajnos azonban mindig túl magas a lakosság inger küszöbe és ezért gerinctelen politikusaink (nagy tisztelet a kivételnek) még mindig azt csinálnak, amit akarnak.

 

hack_01

Ez volt látható a címlap helyett. Elgondolkodtató...

 A műszaki kollegáink és szakértőink azonnal hozzáláttak a feladathoz, és alig 2 óra kényszerpihenő után feléledt a portálunk.

Kérdésünkre a technikai felelősök elmondták, hogy 2013. május 12-én egyelőre ismeretlen tulajdonú IP címről valaki beférkőzött az oldal backend területére, és ott vitte véghez nagyratörő, hősies cselekedetét, mellyel elérhetetlenné vált a weblapunk. Persze ennek már voltak előjelei. Minden weblap fenntartója ismeri azt a jelenséget, amikor, webes nyelven mondva, „bot”-ok regisztrálnak az oldalra. Ez nálunk sincs másként, de egy ügyes technikával ezektől megszabadulunk. Viszont az elmúlt héten olyan bot-szerű regisztrációk jelentek meg, amik egyértelműen magyarországi károkozók voltak. Ennek a felismerésnek volt köszönhető a gyors reagálás a támadásra és pár óra kihagyás után úgy nyílt meg a szoboszlóihirek.hu ahogy annak kell.

 

hack_02

Jól látható a kék színnel kiemelt IP cím ahonnan a támadást kezdeményezték és persze az időpont is, amikor belépett a backend felületre.

Hogy ez miért volt, ki tehette, kinek állhatott az érdekében, vagy mi kinek vagyunk útban?-ezekre a kérdésekre a következő napok megadják a választ. Mi megtettük, és megtesszük a szükséges intézkedéseket.

Szoboszlói Színes– Buzási László

A helyi hírek forrása továbbra is mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

Hozzászólások   

 
+4 #6 perzol 2013-05-15 15:40
Tombola: erről az iráni arcokat kéne megkérdezni, biztos megideologizált ák maguknak miért jó egy program- vagy beállítási hibát kihasználni. Ezt a fajta ténykedést szakmailag nem nevezném kihívásnak, a 970+ akciójából mindössze 6 van, ami "special defacements are important websites" besoroláshoz esik.
 
 
+4 #5 Gabi 2013-05-15 11:24
Tombola, ha külföldi a hacker, akkor mit érdekli, hogy itt zumbaparty van-e vagy cigiparty? :D
 
 
+1 #4 Tombola 2013-05-15 11:14
perzol kössz! OK! Megnéztem. Mi ennek a célja? Erőfitogtatás? Szerinted?
 
 
+5 #3 perzol 2013-05-15 09:19
Tombola: keress rá a MR.@ARTAN szóra. Első találat lesz egy adatbázis, hogy miket defacelt. Jó közelítéssel országonként halad...
 
 
-4 #2 Tombola 2013-05-15 09:13
Hát ez pontosan így van! Viszont az időzítés a hackeléshez mégis csak érdekes. Vajon miért nem a zumbaparty idején tette meg ugyanezt?
 
 
+6 #1 Gabi 2013-05-14 14:05
Az interneten már körbejárt az a hír, hogy az Iránba szerelmes hacker 30 magyar hírportált tört fel. :) Nem mindennek az alfája és omegája a dohánymutyi! :D
 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)