Payday Loans
2024 április 23, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Telepítés a Téglagyári tavaknál

2telepites
A Hajdúszoboszlói Sporthorgász Egyesület igéretéhez és a hagyományokhoz híven a húsvét előtti hétre szervezte az első telepítést, a horgásztilalom idejére pedig a környezetvédelmi napot.  Amikor minden fontos dologgal elkészültek jöhetett a jól megérdemelt pihenés, ünneplés és horgászat.
 
Az idei első telepítés során csaknem 20 mázsa hal került az egyesület tavaiba. Mivel a telepítés során grammos mérleg nem állt rendelkezésre, ezért a kilókat kerekítve írjuk, a mennyiség így is óriási! Több mint négy és fél mázsa dévérkeszeg, 7 mázsa ponty, 4 mázsa amúr, csaknem 2 mázsa 1-6 kiló közötti csuka és szintén hasonló súlyban extra ponty.  A pontyok terén kicsit pontosítok, hiszen az előbb említett tétel egyedenként 6-8 kilós halakat jelent, még a hét mázsás tételben elsősorban a sporthal méretű 1-3 kilós uszonyosok sorakoztak.
3telepites4telepites8telepites

A szakemberek mint mindig, most is ügyeltek a részletekre. Idén először fedett csúzda várta az új élményekre fogékony halakat. Erre talán azért is volt szükség, mert az előző években többen idő előtt szálltak ki a „csúzdából” és persze a segítők, operatőrők ruhája is nem egyszer bánta a produkciót. Az új módszernek köszönhetően senki nem ázott el, a telepítés remekül sikerült!

5telepites6telepites7telepites

A vegyes halarzenálból igazságosan jutott mindenhova. Öt-öt mázsa a két régi tóba, azaz a Mélybe és a Pontyosba, a maradék majdnem tíz pedig az újba, vagy ahogy a horgászok hívják, a Külső tóba. Az új „vízesblokk” egyébként évek óta várja, hogy megtöltsék élettel. Öt hektáros vízfelülete elsősorban a bojlis horgászatot kedvelőket várja. Akik még nem váltottak engedélyt a tavakra a tavalyi áron megtehetik. Évi 25 ezer forintért, 25 darab nemes halat és naponta 8 kilogramm egyéb horgászcsemegét lehet szákba, onnan pedig vélhetően fazékba tenni. Az ár tehát reális és az élmény megfizethetetlen, mert Hajdúszoboszlón horgászni is jó!

A telepítésről készült video itt megtekinthető.

 


   Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

 

 

 

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)