Payday Loans
2024 május 03, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Telepítés a Téglagyári tavaknál

2telepites
A Hajdúszoboszlói Sporthorgász Egyesület igéretéhez és a hagyományokhoz híven a húsvét előtti hétre szervezte az első telepítést, a horgásztilalom idejére pedig a környezetvédelmi napot.  Amikor minden fontos dologgal elkészültek jöhetett a jól megérdemelt pihenés, ünneplés és horgászat.
 
Az idei első telepítés során csaknem 20 mázsa hal került az egyesület tavaiba. Mivel a telepítés során grammos mérleg nem állt rendelkezésre, ezért a kilókat kerekítve írjuk, a mennyiség így is óriási! Több mint négy és fél mázsa dévérkeszeg, 7 mázsa ponty, 4 mázsa amúr, csaknem 2 mázsa 1-6 kiló közötti csuka és szintén hasonló súlyban extra ponty.  A pontyok terén kicsit pontosítok, hiszen az előbb említett tétel egyedenként 6-8 kilós halakat jelent, még a hét mázsás tételben elsősorban a sporthal méretű 1-3 kilós uszonyosok sorakoztak.
3telepites4telepites8telepites

A szakemberek mint mindig, most is ügyeltek a részletekre. Idén először fedett csúzda várta az új élményekre fogékony halakat. Erre talán azért is volt szükség, mert az előző években többen idő előtt szálltak ki a „csúzdából” és persze a segítők, operatőrők ruhája is nem egyszer bánta a produkciót. Az új módszernek köszönhetően senki nem ázott el, a telepítés remekül sikerült!

5telepites6telepites7telepites

A vegyes halarzenálból igazságosan jutott mindenhova. Öt-öt mázsa a két régi tóba, azaz a Mélybe és a Pontyosba, a maradék majdnem tíz pedig az újba, vagy ahogy a horgászok hívják, a Külső tóba. Az új „vízesblokk” egyébként évek óta várja, hogy megtöltsék élettel. Öt hektáros vízfelülete elsősorban a bojlis horgászatot kedvelőket várja. Akik még nem váltottak engedélyt a tavakra a tavalyi áron megtehetik. Évi 25 ezer forintért, 25 darab nemes halat és naponta 8 kilogramm egyéb horgászcsemegét lehet szákba, onnan pedig vélhetően fazékba tenni. Az ár tehát reális és az élmény megfizethetetlen, mert Hajdúszoboszlón horgászni is jó!

A telepítésről készült video itt megtekinthető.

 


   Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

 

 

 

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Névnap

Ma 2024. május 04., szombat, Mónika és Flórián napja van. Holnap Györgyi napja lesz.

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)