Payday Loans
2024 április 26, péntek
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Se program, se vita

mdf_db1Az MDF szerint kár volt így lebutítani a kampányt. Makay Zsolt, az MDF 7. számú választókörzetének képviselő jelöltje szerint nagy hiányosság, hogy 2010-ben rajtuk kívül, senki nem beszél pártja programjáról és a politikusok mindent megtesznek annak érdekében, hogy vitamentes legyen a választások előtti utolsó pár nap is.

 

 Az előző választások során a legjobban nézett műsorok közé tartozott a miniszterelnök jelöltek, helyi szinten pedig az országgyűlési képviselőjelöltek vitája és az MDF szerint érthetetlen, hogy ez idén miért nem volt így! Makay Zsolt szívesen vállalta volna a megmérettetést, de sajnos erre eddig nem került sor. Lehetőség még éppen lenne rá, a kérdés, ki merné vállalni a péntek esti élő programot?

A politikus szerdai sajtótájékoztatóján politológusként, azt is elmondta, hogy történelmileg ez az a választás, ahol a legkevesebb információt osztották meg a lakossággal. Ezért is hangsúlyozta, hogy nagyon sajnálja az eddig szokásos vita elmaradását és azt, hogy a hajdúszoboszlói képviselőtestület előtt viszont volt bőven szóváltás. Makay Zsolt ennél a pontnál a sok közül egy régi esetre emlékeztette az újságírókat, melyet nem lenne szabad elfelejteni! Az olasz befektető esetére, aki tényleg ötcsillagos szállodát szeretett volna építeni Hajdúszoboszlón, Fideszes képviselők azonban nem támogatták. Végül megvalósította elképzelését Horvátországban, ám az ezzel párhuzamba állítható lobbi, a Fidesz által preferált Medcenter, még a Megyei Közgyűlésen sem aratott oszatatlan sikert. Szóval nem ártana emklékeztetni az embereket, például egy több párti építő vita során, az elmúlt évek eseményeire, erre azonban sajnos nem került sor. Ezért Makay Zsolt a sajtó nyilvánossága előtt ismét hangsúlyozta, hogy Hajdúszoboszló azért tudott így fejlődni, mert dr. Sóvágó László és csapata számára csak a város és a valódi összefogás számít, melyet a hetes számú választókörzet jelöltje a jövőben is legjobb tudása szerint szeretne szolgálni.

mdf_hszob1Makay Zsolt egyéni képviselőjelölt  és Radácsi Gusztáv a párt listás, civil képviselőjelöltje, legfontosabbnak a munkahelyteremtést tarja, melyet hangzatos szólamok helyett csak a piac tud teremteni, s amit az MDF- Összefogás Hajdúszoboszlóért és Jövőért Egyesület munkássága alatt már nem egyszer bizonyítottak.  Parlamentbe kerülés esetén a politikusok első módosító indítványa az IFA, azaz az idegenforgalmi adó  visszaállítása lesz. Második és harmadik fontos célként a fürdő további fejlesztését, régebbi épületeinek felújítását és egy szórakoztató jellegű városhoz méltó létesítmény megvalósítását tűzte ki célul Makay Zsolt, aki mint leendő apa is beszélt a hajdúszoboszlói játszóterek állapotáról és az ezekhez köthető tervekről.

mdf_hszob3Radácsi Gusztáv a járdák, utak állapotára tért ki és a jelöltek azt is hangsúlyozták, hogy nem lehet politikai vita a 4. számú főút kérdése! A hajdúszoboszlói és az érintett útszakaszon élő emberek, valamint a hajdúszoboszlóra érkező vendégek érdekében nem lehet tovább halogatni a Nagyhegyes felé vezető út felújítását a körforgalomig és mindig  szem előtt kell tartani, hogy az MDF korszerű, szakszerű és észszerű programjával az ország és ezzel együtt Hajdúszoboszló javát kívánja szolgálni!

mdf_db2Másnap Debrecenben az MDF megyei székházában Makay Zsolt ismertette a megyei programokat, terveket, és beszélt arról, hogy milyen intézkedésekre lenne szükség azonnal a parlamentbe kerülésük esetén. Ezt követően Tóth István, aki a 6. sz. választókerület jelöltje, mint gyakorló vállalkozó ismertette a munkahelyteremtéssel, és az adócsökkentéssel járó gondok megoldási lehetőségeit.

 

 

 

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

 

 

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)