Payday Loans
2024 április 20, szombat
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Termálvíz hasznosítás

1termalEz volt a fő témája a III. Termál Innovációs Konferenciának, melyet április 15-én tartottak Debrecenben. Mivel az Észak - alföldi Régió vezető turisztikai terméke a termálturizmus, a szakemberek arra is áldoznak időt, pénzt és energiát, hogy kiderítsék, hogyan lehet a lehető legjobb módon hasznosítani a forró aranyat, a termál és gyógyvizet. Erről szólt ez a program és folytatódik a mai napon is.

 

A kétnapos rendezvényen, április 15-én  Dr. Grasselli Norbert, az INNOVA Észak – Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség igazgatója nyitotta meg a konferenciát, majd  Katona Ilona a Magyar Turizmus ZRt. Marketing igazgatója köszöntötte a vendégeket.

2termal5termal

Az első nap témái között szerepelt az Észak - Alföldi Termál Klaszter Egyesület fejlődésének és a termál Egészségipari Klaszter munkájának bemutatása.

Dr. Kozák Miklós egyetemi tanár, Termálvíz a régióban címmel tartott előadást, melyben olyan geológiai kérdésekre kereste a választ, hogy miként alakul a meglévő források felhasználása a jövőben.

Szita Gábor, a Magyar Geotermális Egyesület elnöke a termálvíz hasznosítási lehetőségeiről beszélt.

 7termal8termal6termal

A konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a programot, melynek része a kétnapos szakmai tanácskozás, és egy több lépcsős projekt, melyben fő szempont az oktatás, 48 millió forintos Európai Uniós támogatásból sikerült megszervezni.

4termal3termal

Szintén a sajtótájékoztatón mondta Katona Ilona, hogy az ország keleti felének, turisztikai szempontból óriási lehetőség, a termálvíz minél hatékonyabb hasznosítása. Szó volt a beutazó vendégek számáról és összetételéről is, melynek kapcsán a szakember beszámolt arról, hogy megalkották a hűség kártya rendszert, mely alapján szeretnék a térségben több éjszakás maradásra bírni a pihenni vágyókat és elérni, hogy minél több visszatérő vendége legyen a régiónak. A hűség kártya pontos kidolgozása még folyamatban van, a tervek szerint  az idei szezon előtt kívánják bevezetni a piacra.

A konferencia mai eseményeiről a jövő héten olvashatnak a Szoboszlói Színes oldalain.

 

 

Szoboszlói Színes– Kiss Klára – Fotó: Buzási László

A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva

www.szoboszloihirek.hu

 

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)