Payday Loans
2024 március 19, kedd
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

A pártfeladat végrehajtva

IMG 9327Két héttel ezelőtt mást se lehetett hallani, csak azt, hogy az ország több városában is tüntetések voltak a közoktatás ellehetetlenítése miatt. A Facebook-on csoportok szerveződtek, hogy felhívják a figyelmet a tarthatatlan állapotokra. Ezzel szemben Hajdúszoboszló ismét a boldogság szigete, itt mosolygós, jókedvű pedagógusok tanítanak, itt minden rendben van. Mindezt csak azok tudhatják akik megnézték a HVTV két héttel ezelőtti adását, és végig bírták nézni a beszélgetést Hajdúszoboszlói Tankerület igazgatójával.

Néhány mondatban összefoglalva, mit is írt pl. a HVG. hu. azon a hétvégén.
"Több százan vettek részt azon a tüntetésen, amelyet a Hívatlanul elnevezésű Facebook-csoport szervezett Budapesten. A demonstráció résztvevői az új köznevelési törvény eltörlését, a felelősök elbocsátását követelték. Közben a Bunkócska című mozgalmi slágert Seprűcskére írták át, utalva a megmozdulás alapgondolatára, az oktatásban szükséges őszi nagytakarításra. "A gyerek nem bűnöző, a szülő nem gyerek","Heti öt tesióra négy négyzetméteren" – ilyen transzparensekkel gyülekeztek a fővárosi Szent István téren a tilatkozó pedagógusok szombat délután. Az "Őszi nagytakarítás az oktatásban" című országos megmozdulást a a tanárokból és szülőkből álló, Hívatlanul elnevezésű Facebook-csoport szervezte a pedagógusok világnapján. A demonstrálók a heti öt tornaóra és az iskolarendőrség eltörlését, a pedagógus életpálya módosítását – a bérek és az óraszámok átalakítását –, valamint a 18 éves korig kötelező oktatás bevezetését követelik".
IMG 9329Mit hallhattak ugyanerről a szoboszlói emberek?
Október 4-én este hallgatom a helyi tv-ben a Fidesz tagját,volt alelnökét, volt helyi képviselőjét, volt polgármester jelöltjét, mai nevén a tankerület igazgatóját, Szandai Kázmért. Igazi fideszes beszéd, akárcsak Hoffmann Rózsát hallanám, minden rendben az oktatásban. Csettintek, jól hajtja végre a pártutasítást. Ez a beszélgetés 17 percben szín tiszta agymosás.
Egyébként az oktatásban a káosz az úr. A pedagógus fél, mert állásával játszik, a diákból alattvalót, nem gondolkodó embert nevelnek. Készül az orbáni mű, az elvárásokhoz igazítanak mindent. És Szandai úr mesél, mesél és mesél. Megtudhatjuk, hogy sok mosolygós arcot lehet látni mostanában a pedagógusok között. Kerülgeti a kérdéseket, mint macska a forró kását, válasza köszönő viszonyban sincs a riporter kérdéseivel. Jól elbeszélnek egymás mellett. Kiemeli a legmagasabb fizetésemeléseket, szemünkbe mondja, hogy nem emelkedett a pedagógusok kötelező óraszáma / egyébként mintegy 10 %-kal/. Butaságokról beszél, tájékozatlan ember benyomását kelti, ráfogja az EU-ra a béremelések elmaradását. Ezeket a válaszokat a riporter lazán benyeli, nem kérdez vissza, olyan nagyon még agyalni sem kellene, csak munka után beszélgetni egy-két pedagógussal. Egy hete beszélgettem az egyik iskolaigazgatóval, aki ettől sokkal hajmeresztőbb dolgokat mesélt a helyi viszonyokról. Végül is megegyeztünk abban, hogy nem írom le amit elmesélt, mert beazonosítható lenne a személye, és biztos benne, hogy kicsinálnák. Vannak olyanok is akik már beszélő viszonyba se nagyon vannak a helyi klikkesekkel.
Szandai szerint a pedagógusok örülnek, hogy ezentúl 32 órát akkor is az iskolában kell tartózkodniuk, ha pl. dolgozatot javítani vagy órára készülni otthon nyugodtabb körülmények között tudnának. Sőt, nem elég hogy az iskolában kell lenniük minden percüket dokumentálni kell, mert nem bíznak bennük. Happy itt minden, aki nem így látja kötekedő, népünk ellensége. Hogy nincs igazgató a közgázban és a kollégiumban, csak az önkormányzat szervezésében tudták megoldani a nyári napközit, hogy az igazgatóknak érdemi hatáskörük nincs, minden hülyeséggel a tankerülethez kell fordulniuk? Ezekről ne is beszéljünk! Hogy Szoboszló pedagógusai ezentúl nem kapnak cafetériát, ami évi 225.000 Ft-os jövedelemkiesés, az eddig cseppenő-csurranó jutalomról is lemondhatnak? A nem pedagógusok nem kaptak fizetésemelést ? Megígérte azt is nekik.

A leckét megjegyeztük : az „Magyarország jobban teljesít". Természetesen az oktatásban is így kell lennie. Ezt a szlogent próbálják most közpénzen belénk betonozni !

Azért ebben az esetben szerintem, itt egy másik szlogen aktuálisabb lenne: „Magyarország jobbat érdemel"

IMG 9321

IMG 9323

Szoboszlói Színes–  Buzási László
A helyi hírek forrása mi vagyunk! – Minden jog fenntartva
www.szoboszloihirek.hu

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)