Payday Loans
2024 április 25, csütörtök
Hungarian Bulgarian Croatian English Finnish French German Italian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Ukrainian

Kiállítás- másképp; 14 alkotó, 34 alkotás, formabontó közeg

szoboszli_trlat2III. Szoboszlói tárlat címmel nyílt kiállítás a Rock Caféban 2010. április 16-án. A Szoboszlói Kulturális Közösség harmadik alkalommal kívánt teret, s ezáltal bemutatkozási lehetőséget biztosítani a helyi, kistérségi amatőr és professzionális képzőművészeknek.
 

Rendhagyó helyszínnek a RockCafét választották, abból a célból, hogy e művészeti ágat összevonják, összehangolják a zenével, illetve szemléltessék, hogy a hagyományos kiállítóhelyek mellett milyen alternatív lehetőségek rejlenek a képzőművészet megmutatkozásának. Úgy gondolták, egy-egy ilyen hagyományos körből kiragadott bemutatkozás is közelít a közönség felé, szélesebb, illetve egy más rétegnek (is) ad lehetőséget a képzőművészet közelebbi megismerésének. szervezők a képek méretét, technikáját és témáját nem határozták meg, ezáltal is biztosítva a művészi, illetve az önmegvalósítás szabadságát.

szoboszli_trlat15Tizennégy különböző egyéniség jött össze egy alkalmi kiállításra, s ez a sokszínűség tükröződik vissza a tárlaton is. Az alkotók között van fiatal, aki még keresi helyét a világban, de abban biztos, hogy szeretné munkáját a jövőben a művészettel összehangolni, s e téren szeretne továbbtanulni.  Többeknek megadatott már ez, hiszen főfoglalkozásukkal összecseng a képzőművészet. Másnak a megélhetést egyéb szakma biztosítja, de számít rá, hogy felfedezzék, számos alkotása vár bemutatkozásra, saját honlappal is rendelkezik. Olyan is akad köztük ki egyfajta terápiaként használja az alkotást. S többen vannak, akik már nyugdíjasok, de még aktív időszakukban kezdtek festeni, hobbi szinten nyúlnak rendszeresen az ecset, a ceruza után.

szoboszli_trlat4A kiállítók: Agárdi Lajos, Börcsök Attila, Gyulai Andor, Kovács Krisztina, Nagy Lajos, Pusztafy Virág, Sipos Lajos, Seres Mária, Szakács Zoltán, Szoboszlai Evelin, Sz. Kádár Anikó, Szöllősi Miklós, Túri Krisztina, Zelizi Krisztina.

Május első vasárnapjáig lehet a helyszínen megtekinteni az alkotók munkáit. Az internethasználók előnyös helyzetben vannak, hiszen egy virtuális kiállítás látogatói lehetnek, ha elkalandoznak a www.rockcafeszoboszlo weboldalra. Bár a személyes találkozás a képekkel mégis többet nyújt, ezt kipróbálhatja mindenki a helyszínen aki elmegy és megtekinti a kiállítást, majd leül egy asztalhoz és ott helyben csatlakozik az internetre, s rákeres a weboldalra. A tárlat egy sorozat kezdete…

 

A további képek a megnyitóról KÉPGALÉRIÁNKBAN!

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.

Hirdetés
Hirdetés

Belépés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szoboszlói Hírek

Kiss Klára 

E-mail: szoboszloihirek@gmail.com

Postacím: 4200 Hajdúszoboszló, Somogyi u. 2/c.

ISSN 2061-7038 (Nyomtatott) - ISSN 2061-7046 (Online)